Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

4umhue7vh

Köszi a kimerítő választ. A 4-es 7-es láb GND-re kötésén már túl vagyok, nem működik, inkább a vonali meghajtós megoldást választom, csak az a baj hogy a környéken nincs elektronikai bolt.

svejk

Valaki majd belinkeli, fent van a tárban több helyen is.

d46hvfrdr

Üdv!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy van 3db szervómotorom, elég méretes ipari darabok. Ezeket hogyan és mivel tudom meghajtani számítógépről?
A motorok enkóderesek és fékesek is. Milyen vezérlő kell hozzá és hol tudom beszerezni?
Egy kép a motor adatlapjáról:

http://kepfeltoltes.hu/141021/szerv__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

ANTAL GÁBOR

Valami azt sugallja hogy ez a kérdés inkább a DC szervó motoros vezérlésbe illene. Vagy tévedek ?

remrendes

Kicsit utana nezve, ugy, hogy egy hybrid lepteto motor nagyjabol dragabb, mint egy AC vagy DC servo, igy en sem tartok ki annyira a lepteto motorok mellett. Konkretan a Leadshine termekeit nezem, van a markaval valakinek tapasztalata? Vagy azonnal keressek mast.
Volt idom kicsit garazdalkodni. Egy Fuji NXT tipusu beultetben ~9mm emelkedesu orson egy kuplunggal direktbe' van rateve egy 400W-os AC servo motor.

zoli0302

Szia !
Nemrég modernizáltam egy gépet abban hasonló motorok voltak,a CNC drive nál kapható 160V/35 A es vezérlő jó hozzá. Az encoder kimeneteit kicsit körülményes megfejteni de megoldható. Nagyobb gond a 7KW os 150 Vos táp.

svejk

Ha kicsit belemélyedsz a méretezésbe akkor rá is jössz hogy miért lehetséges a beültetőnél ez a hajtás.
Ott alig van mozgatandó tömeg, ráadásul más a mozgás és pontosságigénye.

remrendes

Szep napot mindenkinek!
A szomszedban talaltam egy http://www.jmc-motion.com/en/product/show.php?id=46" TARGET=_fnew>motort, ami elmeletileg a kozepso oszlopban van. Adatlapja alapjan nekem tokeletes lenne az X tengelyre, nem ipari termelesre kell a gep, hanem elsosorban a mechatronika tanulasa miatt csinalom.
A gyarto es a leirasa azt mondja es irja, hogy AC servo, de itt a motoron http://i00.i.aliimg.com/photo/v1/458216360/200W_servo_motor_60ASM200.jpg" TARGET=_fnew>36VDC szerepel.
Talan erdemes vele foglalkozni, mert tenyleg eleg jutanyos aron addnak (elmeletileg a hozzavalo) driverrel egyutt.

remrendes

Sajnos meg csak egy pillantast tudtam vetni a tablazatodra, de hetvegen alaposabban atragom magam rajta. Bar ez nem biztos, hogy elony, mert kerdezni fogok. :)

svejk

Nincs ebben semmi hiba, alacsony DC buszfeszültségű, az AC szervo, nem kell bajlódni az érintésvédelemmel.

Egyébként mennyi lenne egy motor a vezérlővel?

krnj79r9n

A Leadshine termékei szerintem abszolút megbízhatók és jól működnek. Mi eddig cégként a gyártótól rendeltünk közvetlenül. Semmivel nem volt eddig problémánk, minden hibátlanul működik a mai napig és jól dokumentáltak. Nem a gagyi kínai kategória. Én nyugodott szívvel tudom ajánlani.

A hibrid servo (léptetőjüket) lassan 2 éve használjuk egy marógépen, mindhárom tengelyen egy-egy 8 Nm-es van felszerelve. Az Y tengelyen 160-170 kg tömeget mozgat 12 m/min sebességgel. Bírná még kicsit tovább is, de felesleges, nem széthajtani akarom a gépet. Csendesek és kicsi a rezonanciájuk a sima léptetőhöz képest. Feltettük és azóta használjuk nagy megelégedéssel.
Viszont abban igazad van hogy árban vetekszik az AC-val. Így meggondolandó.

Próbáltuk az analóg bemenetű léptető meghajtóikat is, motorokkal együtt, kefés DC motorokhoz való DCS810-est, és az ACS806-ost a hozzá való 400 W-os AC szervó motorral (sajnos ezt nem sokáig tudtam élvezni, mert elvitték) és kapcsoló üzemű tápegységet is. Minden kifogástalanul működik.

Ha valami érdekelne tőlük, esetleg dobj egy e-mailt.

4umhue7vh

Sziasztok!
A CX-drive-ot le lehet tölteni az Omron oldalról regisztrálás után? Vagy meg van valakinek?
Köszi!

remrendes

Koszonom szepen. Kuldok egy mailt.

Révész Richárd

Írj egy e-mailt a nevemre kattintva.