Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

000000000

Látom a lőtéri döglött kutyát se érdekli a dolog.
Így nem látom értelmét tovább folytatni a publikálást.

000000000

Sneci analóg step dir előtét elektronikáját össze házasítottam egy +/-10 voltot fogadni képes frekvencia váltóval.
Egy normál aszinkron motort megfejeltem egy 100-as enkóderel amit hozzá kötöttem.
Az eddigi eredmények elég kecsegtetőek.
Elég lomha a szerkezet, de nem is egy gyári AC szervó volt a cél.
A tengelyt kb 10 fokot lehet elforgatni kézzel utána észbe kap a frekvencia váltó és vissza is tépi az alap pozícióra.
Ettől nagyobb kitérést a 130mm átmérőjű ékszíj tárcsával kézzel csak igen nagy birkózás ellenére lehet bele vinni a rendszerbe. ( cső fogóval nem akarom össze barmolni a tengely véget )  
Pár adat a kütyüröl : motor 2.2Kw, eddigi max fordulatszám 4260 Rpm ( lehetne több is de a motor ennyit bír, 150Hz )  frakvenciaváltó Yaskawa G7 ( de jó a G5 is )  
Az eredeti célja egy CNC eszterga főorsó step dir hajtása lesz.
Kicsit több időm lesz akkor majd csinálok pár képet.

lari

Most olvastam a hozzászólásod.
Fel ne add!
Engem érdekel a dolog...
Szerintem másokat is, csak nagyokat hallgatnak....
Szóval ne fogd vissza magad a publikálásban! ;-)

000000000

Látom a lőtéri döglött kutyát se érdekli a dolog.
Így nem látom értelmét tovább folytatni a publikálást.

Szalai György

Ne má!!!
Lesem az ígért képeket, azt semmi??? Most meg vége? Ne prostituáld magad. Tovább, tovább…

lari

Most olvastam a hozzászólásod.
Fel ne add!
Engem érdekel a dolog...
Szerintem másokat is, csak nagyokat hallgatnak....
Szóval ne fogd vissza magad a publikálásban! ;-)

x4rhew5r3

Annyit próbálj meg állítani ha engedi és nem kezd gerjedezni, hogy az integrál erősítést picit feljebb viszed. Ha hamarabb észhez tér annál a bizonyos 10 fokos elforgatásnál, akkor érdemes tovább néznünk. Ha marad minden változatlan, akkor valóban a frekiváltóban kell keresnünk a jobb beállítást.

Szalai György

Ne má!!!
Lesem az ígért képeket, azt semmi??? Most meg vége? Ne prostituáld magad. Tovább, tovább…

279nwbpsa

Nekem is ilyen frekiváltóm van és a kis esztergámra szeretném feltenni majdan.
Ezért én is nagyon kíváncsi lennék mindenre,ami ezzel kapcsolatos...

x4rhew5r3

Annyit próbálj meg állítani ha engedi és nem kezd gerjedezni, hogy az integrál erősítést picit feljebb viszed. Ha hamarabb észhez tér annál a bizonyos 10 fokos elforgatásnál, akkor érdemes tovább néznünk. Ha marad minden változatlan, akkor valóban a frekiváltóban kell keresnünk a jobb beállítást.

xfg6v697j

hol nézzek utána ennek az analóg step dir előtétnek? az elv érdekelne.

279nwbpsa

Nekem is ilyen frekiváltóm van és a kis esztergámra szeretném feltenni majdan.
Ezért én is nagyon kíváncsi lennék mindenre,ami ezzel kapcsolatos...

xfg6v697j

hol nézzek utána ennek az analóg step dir előtétnek? az elv érdekelne.

xfg6v697j