Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

svejk

Analóg bemenetűvel játszottam... rendkívül látványos a szoftvere, szinte adja magát.
Csak sajnos a vezérlők típushibásak voltak az esetemben...

svejk

Persze a rengeteg beállításból ott is neked csak 6-7-re van szükséged.

svejk

Persze a rengeteg beállításból ott is neked csak 6-7-re van szükséged.

Karácsony Sándor

Karácsony Sándor

sanka74

Ebben igazad lehet...áram hurok, sebesség hurok, és helyzet hurok.Ezekhez van elég sok állítási lehetőség, a scoop tuningba.

sanka74

Ebben igazad lehet...áram hurok, sebesség hurok, és helyzet hurok.Ezekhez van elég sok állítási lehetőség, a scoop tuningba.

000000000

Üdvözlet.
A következő szervó vezérlőről kellene információ:
ELAU PacDrive MC-4/11/10/400
Tapasztalat?
Milyen motorrt kíván?
Tápról valami?
Előre is köszönöm.
Üdv

000000000

Üdvözlet.
A következő szervó vezérlőről kellene információ:
ELAU PacDrive MC-4/11/10/400
Tapasztalat?
Milyen motorrt kíván?
Tápról valami?
Előre is köszönöm.
Üdv

y2u56a0cc

Jetter Dima vezérlöt használ valaki?
Érdekelne 1-2 info ha valakinek van személyes tapasztalata.

y2u56a0cc

Jetter Dima vezérlöt használ valaki?
Érdekelne 1-2 info ha valakinek van személyes tapasztalata.

000000000

Helló!

> A következő szervó vezérlőről kellene információ:
> ELAU PacDrive MC-4/11/10/400
> Tapasztalat?
> Milyen motorrt kíván?
> Tápról valami?

Megbízhatóak. Én eddig csak párás környezetben találkoztam velük, ahol vagy +5-6 vagy +30-40 fok volt; bírták a strapát.
A szabályozó önmagában nem működőképes, kell neki egy master is (MAX-4, C200, C400 vagy C600), amivel Sercos buszon keresztül kommunikál.

Motor: csak Elau motor jó hozzá (pl.: SH, SM, LM), mert a vezérlő a motorba ágyazott memóriából olvas ki bizonyos paramétereket, mindezt a rezolverkábelbe ágyazott érpáron.

Táp: 24V a segédüzemhez és 3fázis (400V) a végfokhoz.

további infó:
http://www.elau.com/de/solutions/pacdrive-m/servoantriebe/konventionelle-drives.html

néhány pdf:
http://www.orbitmotion.com/index_download.htm

Hogyan találtál rá pont az Elau-ra? (ez nem éppen hobbi kategória)

000000000

Helló!

> A következő szervó vezérlőről kellene információ:
> ELAU PacDrive MC-4/11/10/400
> Tapasztalat?
> Milyen motorrt kíván?
> Tápról valami?

Megbízhatóak. Én eddig csak párás környezetben találkoztam velük, ahol vagy +5-6 vagy +30-40 fok volt; bírták a strapát.
A szabályozó önmagában nem működőképes, kell neki egy master is (MAX-4, C200, C400 vagy C600), amivel Sercos buszon keresztül kommunikál.

Motor: csak Elau motor jó hozzá (pl.: SH, SM, LM), mert a vezérlő a motorba ágyazott memóriából olvas ki bizonyos paramétereket, mindezt a rezolverkábelbe ágyazott érpáron.

Táp: 24V a segédüzemhez és 3fázis (400V) a végfokhoz.

további infó:
http://www.elau.com/de/solutions/pacdrive-m/servoantriebe/konventionelle-drives.html

néhány pdf:
http://www.orbitmotion.com/index_download.htm

Hogyan találtál rá pont az Elau-ra? (ez nem éppen hobbi kategória)

sanka74

Sziasztok! Sikerűlt beállítani a Digiflex vezérlőt...Sokkal jobb lett, most már nem téveszt...

sanka74

Sziasztok! Gyors segítség kellene megint AC szervo ügyben. Menet közben megállt a CNC-nk. Az x tengely szervomotorja olyan mintha akadozva mozogna, mintha szorulna és azért nem tud menni. Üresen pedig könnyen lehet mozgatni, sehol nem akad vagy szorul, tehát mechanikai szorulás nincs.A tápkábelt ellenőriztem,a vezérlő jó(nem ez lett javítva a múltkor).A másik probléma hogy amikor a mach megy,azaz a motor fog, akkor van egy kb 3 fokos elmozdulása a motortengelynek amikor megmozdítom az egész tengelyt, azaz kotyog, de ez nem mechanikai kottyanás, a motor tengelye is forog, de csak ennyit, nem többet.Eltörhetett valamelyik encoder vezeték? Ezek az AC szervok aszinkron szerű motorok? Vagy kefések?Épp egy tablót kellet maron és félig van készen...Köszi aki tud segíteni!