Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

svejk

Egyébként meg ha léptetőmotoros lesz akkor használj megfelelően tervezett gumi véghelyzet csillapítókat aztán a többit a szoftveres limit majd elvégzi.
Valószínű nem lesznek azon akkor motorok, hogy kárt tegyen a mechanikában még ha baj is van.

guliver83

"""valmint én már túl sok hibás induktív szenzorral találkoztam.
"""

Remélem nem én csináltam! :)

Úgy voltunk vele jó az még belefér.[#taps]

gaben

Lehet túl nagy fába vágtam a fejszét. [#whatever]

áááá, hagyom a ...csába az egészet [#vigyor]

svejk

Nem olyan fából faragtak Téged, hogy feladd... :)

Tudjuk mi magunkról igen jól, hogy idegesítően okoskodóak vagyunk, de csak a jó szándék beszél belőlünk.
Vagy már szívtunk az adott dologgal vagy csak így mondták nekünk is a komoly szakik régebben.

svejk

A legbosszantóbb pedig az amikor hol jó-hol nem jó...

No abban akkor biztos a Te kezed lehet, főleg ha elér kínáig :)

gaben

Nem jellemző rám, hogy feladom ez igaz.
De amikor pár dolog újratervezésre kerül, akkor a lelkesedés is alábbhagy.
Egészen addig, míg újra elégedett nem leszek az eredménnyel.

És tényleg köszi a hasznos infókat. [#worship]

guliver83

Akkor azt nem én voltam,csak német minőségben voltam benne.

svejk

Én egyébként vallaom azt, hogy először össze kell ütni egy "próba" gépet.

Nagyon kevés embernek adatik meg az, hogy mind az elméleti tudás mind a szakmai rutin, műszaki érzék tulajdonosa legyen és hogy elsőre szinte tökéletes gépet alkosson.

gaben

Most nálam is a tanulási időszak van.

Valahogy összetákolom, aztán ha nem tetszik az eredmény, csinálok egy újat. [#vigyor]

gaben

Már régóta keresek egy jó kis kábel blankolót, főleg olyat amivel az árnyékoltat is kulturáltan meg lehet csupaszolni.

Pár éve rátaláltam erre a cuccra, de sokalltam érte az összeget.
Aztán amennyi kábelt rendeltem a szekrények bekötéséhez, meggondoltam magam és megrendeltem. [#vigyor]

000000000

Nekem ilyen van csak piros.
3x1 kábeltől már használható.
Csak megkarcolja a szigetelést aztán meg kel törni a kábelt ott és már el is vált.
Mivel önbeálló a penge így hosszában is "megvágja" aztán csak le kell húzni a karcolás mentén a szigetelést.  

Ezt az árnyékolt kábelt kéne csupaszolni azzal. [#nevetes1]

gaben

Ja ismerem, ilyenem nekem is volt régen.

Amikor a házat építettük, vettem egy Kaiser AMZ blankolót, na az kábelhez piszok jó volt.
Árnyékoltat is viszi, de nem a legjobb.
Egyébként is oda vagyok a jó és praktikus szerszámokért. [#vigyor]

Kaiser AMZ

Szalai György

,,áááá, hagyom a ...csába az egészet"
Ez így elég drámai lenne és nem is vágna egybe az eddigi munkásságoddal.
Vagyis az írott szöveg és reális valóság között ordító ellentét feszül.

Pontos leszabás, ügyes hegesztő, jó védőgázos gép, merev munkaasztal, jó stratégia és átgondoltság mindenkép kell hozzá szerintem.
Kézi sarokcsiszolóval nagyvonalúan szabva, levegőben hegesztve, szép széles bepakolnivaló hézagokkal, bevonatos pálcával, hullámvasút lesz belőle.

Ezt Te is pontosan érzed, mert előrelátóan külön felcsavarozott lapokra tervezted a két hajtást.
Így a komplett hajtáspályák akár külön felhézagolhatóak a vázra.
Akkor a váznak nem kell túl egysíkúnak lennie, csak merevnek. Az meg lesz, köszönhetően a sok vasnak.
Nem lehet baj. [#vigyor2]

gaben

Mi ez, valami salakoló cucc? :D

Áááá, a hegesztést nem vállaltam már ez esetben.
Profi hegesztőkkel csináltattam meg a vázat. [#wave]

ui: elvileg ma ide is hozták volna, remélem holnapra tényleg a garázs előtt fog várni mire hazaérek [#hawaii]