Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia Peti  

Már a multkor is néztem ezeket a képeket és szenzáciosak még fába kimarva is szépek .
[#eljen][#eljen]

43pbwjg8s

jah!
Érdemes kutani a NET-en:
A.Andrew Gonzales

43pbwjg8s

Ezek kínálják magukat a feldolgozásra. Szerencsésen pont a reliefekhez stimmel az árnyékkezelése.

s7manbs8

j3rx6bsjd

Gondoltam a sok relief közé becsempészek némi mechanikát is.Egyik fórumtársunknak készítettem néhány fogaskereket.A legkisebb kerék 10mm átmérőjű.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szeles/mel%f3k/forg%e1csol%e1s/bolygomu.jpg" border=0>

may47wb

Hát ez nem kevés kép! majd átnézem. Köszi!
Ilyen gonzalezest kerestem még de nem találtam hasonlót.
Még a boris vallejo képei tetszenek, csak azokat sokkal macerásabb megcsinálni. Köszi!

may47wb

Ezek közül én eladásra terveztem készíteni néhányt, de mivel ez egy festő munkái illene engedélyt kérni, vagy nem kell ilyennel foglalkozni?

may47wb

Mai termés.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Nemes%20J%e1nos/Munk%e1im/100_6343_resize.JPG" border=0>

besirkyjh

Szia János  

Az eggyáltalán nembiztos hogy védve van és ha van is csak az eredeti állapotában .Nem a fába marva relief-ként .
Azért mert festö még nincs minden terméke védve bár a termék jogvédelem nélkül is az Ö tulajdona ( szerzöi jogok védik automatikusan )de ez rád is vonatkozik ha csinálsz valamit pl egy relief-et .
Utánna lehet érdeklödni .Régebben a Szabadalmi hivatal foglalkozott vele ma már valamelyik minisztérium .
------------------------------------------------
A szerzői jog
4. § (1) A szerzői jog azt illeti, aki a művet megalkotta (szerző).
(2) Szerzői jogi védelem alatt áll - az eredeti mű  szerzőjét megillető jogok sérelme nélkül - más szerző művének átdolgozása, feldolgozása vagy fordítása is, ha annak egyéni, eredeti jellege van.

------------------------------------------------

Vanrola böséges irodalom .
[#nezze]

Rabb Ferenc

Ez a szerzői jog egy nagy buziság! Ha az egész életem során - mint fejlesztőmérnök - az összes általam tervezett eszköz, berendezés, stb után én is szerzői jogdíjat kapnék, még az ük-unokám is vastag lenne mint a mammutrossz. De én csak fizetést kaptam érte. Azért tartottak, hogy dolgozzak.  
De ha valaki húz két vonalat, és éppen nem műszaki, hanem képzőművészeti végzettségű - máris egyedi alkotás lesz a két vonal. Én meg a saját munkáimat is csak a Artisjus által megsarcolt CD-re menthetem el. Pedig ha valakinek semmi köze az egészhez - hát akkor ők azok.
Ezek szerint a Magyar címer egyetlen példányát is csak belépőjegy ellenében szabadna megtekinteni. Pedig azt is az Osztrák-Magyar Monarchia címerének két részletéből ollózta össze velaki.

keri

A művészek néha igen hisztisek tudnak lenni.
Mozgok fotós körökben, és volt olyan eset, hogy valaki fotózott egy szép csendéletet. Egy festő látta az interneten és egy az egyben megfestette az utolsó becsillanásig. A fotós meg felháborodott hogy plágium meg mit képzel a festő.
Aztán mi beszéltük le, arról hogy beperelje mert gyakorlatilag egy tál, benne néhány gyümölccsel nem túl egyedi összeállítás, meg nem is olyan nagy fotós teljesítmény hogy ezért érdemes legyen.

Szokásjog (mert a hivatalos szerzői jog egy baromság) alapján azonban illik engedélyt kérni a művésztől legalább e-mailben, ha fel akarod használni a művét. Nem túl neves művészek nem szoktak pénzt kérni mert annak örülnek, hogy a művük tetszik másoknak is. Ezen felül a másolaton illik feltüntetni a forrást is.

keri

Mondjuk az is szokásjog ha a mű által amit másolsz pénzhez jutsz, akkor azért illik a művészt is részesíteni a nyereségben.

Az hogy a mérnök fizetésért dolgozik, nem jogdíjért az pedig egyezség kérdése. Amikor aláírta a munkaszerződést, lemondott a jogtulajdonról az alkalmazója javára, cserébe a fizetésért. Megtehetné azt is hogy saját mérnöki irodája produktumára tetszőleges jogdíjat szedjen. Ez építészeknél szokás ahol egy típustervet tervet kisebb módosításokkal rengetegszer eladhatnak, és ugye ezeket a tervek csak arra jogosítanak hogy megépítsd alapján a házadat, arra nem hogy tovább értékesítsed.

000000000

Mondjuk érdekes kérdés, hogy ha netről letöltött fotó után dolgozol, ami mondjuk egy festményt ábrázol, kérhet-e jogdíjat a festő tőled.

gsbwxanch

Rabb Ferenc

Hát még ha kézbe is fogtad volna ma Hatvanban! Szenzációsan jó