Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

guliver83

A vízszintes vonalakon lehetne még javítani?
De ez inkább csak a fotón látszik én azt vettem észre az én nyomtattásaimon is.

PSoft

Egy vadi új létra, otthon derült ki, hogy az egyik lába meztelen.[#confused]
Hogy hol veszett el a papucsa, vagy nem is volt neki...ki tudja már.
No de...minek is a 3D nyomtató, [#nemtudom] ha nem fasza létrapapucsot nyomigázni vele.[#vigyor2]

B.Zoltán

Így kell ezt csinálni![#eljen][#taps]

xhadp99yn

2am4nwzib

4 tengelyes megmunkálás ( az ,A, tengely ,Z, irányú)

TROMF22

Egy szép kis egyedi karóratok? Már kezdi kiadni a formáját. [#eljen]

2am4nwzib

Ez egy zsebóraszerkezet beépítés .

gaben

Mutathatnál többet is a marási feladatból, mert ebből sokat nem látunk.
Legalábbis engem érdekelne a komplett folyamat, szerszámcserékkel, sebességekkel, előtolással, stb. ;)

2am4nwzib

A gépem az Optimum HM ,  anyag sárgaréz , maró HSS/10mm , fordulatszám S400 , előretolás ,F50 ( a gép konstrukciója oszlopos + anyag magassága kb 25cm  indokolja az alacsony F értéket) .

gaben

Köszi, ezeket már láttam.
Videók nincsenek a folyamatról?

2am4nwzib

3z4pi4rei

Sziasztok!

Kérlek nézzétek el nekem, hogy nem tudom mikor és melyik topikban beszélgettünk erről. Mivel azonban nagy átlagban a relief marás kapcsán került szóba, így remélem jó helyen járok.

A véleményetekre lennék kíváncsi a finish kapcsán.

Anno beszélgettünk a méhviasz felhasználásáról. Én betartottam a felhasználási utasítást, de nem vagyok elájulva tőle. Vizes kezelés, csiszolás, olajzás, csiszolás, viasz, polír.

Rengeteg fa faragós és esztergálós videót megnéztem. Szinte mindenhol a Danish Oil a finish. Itthon ez szinte ismeretlen, nem is kapható. Persze a komoly eredménnyel járó videók mind amerikaiak. Megannyi év után rászántam magam és beszereztem egy lityót ebből a csoda oilból. Én még nem tartok ott, hogy felmutassak épkézláb alkatrészt, amit értelme lenni lekezelni vele, de megnyugtató a tudat, hogy van itthon. ;)
De kérdésem lényege az lenne, hogy anno a viaszos folyamaton áteresztett alkatrészt szerintetek le lehet kenni ezzel?

Üdv:
Fishi

kw484wg29

Üdv!

Igaz, nem relief, csak méhviasszal kezelve.

dtb

Egy kis alu farigcsálás... A kinai feszítő sajnos szét trancsírozza a bordás szíjat, mert nem fészkes kialakítású, ezért az acél szál nem egyformán feszült. Remélem ezzel nem lesz ilyen gond.