Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

PSoft

A festésről...

Mázas csempék, segédanyag nélkül gravírozva, majd a gravír után festve.

d46hvfrdr

A cinkbevonatnál használtál levegőt, vagy levegő nélkül gravíroztál?
Levegő nélkül nekem a csempe és üvegpor lerakódik a fúvókára, illetve a lencsére is, ez pedig nem szerencsés, levegővel viszont az olvadt felületet elfújja. Így nem marad semmi ami megfesthetné a felületet...
Te hogyan használtad a cinkbevonatot? Levegővel nekem se a cink se az alubevonat nem maradt meg. Vagy továbbkellene csökkenteni a lézerteljesítményt? Jelenleg 15% on megy a lézer, 350mm/s előtolással.

d46hvfrdr

ÚÚÚ,  Elég mutatós így kifestve![#gonosz1]
Csempén amiket próbáltam, az üvegmázasoknál sok alapszín nem volt de a fagyálló csempéknél és a nem üvegmázasok esetén szép fekete lett a gravír. Levegő nélkül szebb de néhány bevonat összeszennyezi a fúvókát és a lencsét. Illetve kérdés, hogy a lencse mennyire érzékeny ha nincs levegő ami hűti?

PSoft

Igen, használtam levegőt.(1,2-1,5 bar körül)

A csempe/üveg pora sztatikusan töltődik, azért tapad a fúvóka végére. Ha fújsz levegőt akkor is, csak kevésbé.
Vékony rétegben fújtam a spray-t, nekem nem volt ilyen gondom.
Ahol érte a sugár, ott "beleégett" a felületbe, a felesleget oldószeres ruhával töröltem le.

Mennyi az a 15%, mekkora a géped?

kaqkk007

A beégetős kerámiafestéket nem próbáltad ? Nekem nagyon tetszett , igaz hogy más technikát használtam. Keményfém gravírtűvel gravíroztam ezután a réseket feltöltöttem és beégettem a festéket .

d46hvfrdr

Én 1,5-2 bar körül használtam a levegőt, lézercsövem 100W, 15%-on graviroztam. Nekem semmi sem maradt a festékből... [#zavart2]

xg2w6ib9x

vadember

Én is rá emlékeztem, de nem találtam a topikjában a bejegyzést erről.

PSoft

Tudom, akkor is szóba került ez a kerámia festék, mikor először mutattam a képeket.

Nem próbáltam.:(

Rabb Ferenc

kaqkk007

Lehet de azóta már kipróbálhattad volna ...[#kacsint]

vadember

5kfiyrw95

Igaz hogy még nincsen húsvét ,de én sem akarok lemaradni a tojásfirkálásban . A vázszerkezet is CNC-vel készült

PSoft

Masszív kis szerkezet lett.[#eljen]

B.Zoltán