Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

4umhue7vh

Most hogy van nagobb gépem, kicsi dolgokat csinálok, Sajnos nem volt 0.1-es tűm, ezért ráhegyezten kézbe, egy tőröttre[#nyes] Nem olyan lett mint egy Datron, de legalább befért a betűk közé.3mm magas a Harley felirat, az egész 32x36mm
Azért ez a fémbe gravírozás nem egy szerű, pik-pak lepattan a gravírtű hegye.
A második képen, rámelegítettem hogy elszineződjön kicsit, de fel is hólyagosodott.

gaben

Klassz darab lett, innen nézve szép a felbontás.
Milyen marási paramétereket használtál?

4umhue7vh

Egy fogásból akartam, de a felénél lepattant a tű hegye, hagyan végigmenni, egy kis  hegyezés, azután újra nekimentem.   1,2mm mély,a tű kb 0.1mm, 30fok, 0.05 lépés, F 200-300 körül, (nem emlékszem) 14000rpm.

gaben

Köszi az infót.
A szerszám átmérőhöz viszonyítva nem túl alacsony a fordulat?
Lehet ezért töri a marót.

Rabb Ferenc

A fordulat biztosan alacsony, mint ahogyan azt [#4447@Aknai Gábor] is írja. Nyugodtan emeld meg a duplájára.

De azért előtte olvasd el ezt is. Tanulságos:  [#t184p79#]

4umhue7vh

Valóban kicsi a fordulat, de ez van, ha 60 ezret forogna, akkor annyival csinálnám. A futáspontosságot ellenöriztem. A kézben hegyezet gravírtűnél ez elengedhetetlen.[#nyes]8x-os nagyításnál mézem a tű hegyét miközben forgatom az orsót, persze töléletes nem lesz, de nem is ez volt a cél. Az új gépet akartam kipróbálni, mert a régivel esélyem sem lett volna hasonlót csinálni.Úgy nez ki a gép tudja. Majd krítek jó szerszámot és megpróbálom  20-25mm-es méretben is. Bár erre a gépre nem fog felkerülni soha nagy fordulatú főorsó, nem erre készült.

Rabb Ferenc

Idéztöléletes nem lesz, de nem is ez volt a cél

Helytelen szemlélet. A világ összes jó nőjét sem lehet meg......, de arra kell törekedni! Jó gravírtűt pedig [#138@Motoros] -tól vegyél.

4umhue7vh

Igen, ki kellene próbálnom egy jó gravírtüvel, de 45-60 fok körül kellene 5 százados heggyel.

4umhue7vh

Egyre jobb les, a betűk 2mm magasak, 0.2 mélység, mostmár tényleg ki kellene próbálnom egy jó minőségű gravírtűt.

iv43r83d

PSoft

Régen volt már 3D nyomtatás...[#smile]

Dezső

Dezső

Unalom űző percek eredménye:-)

5kfiyrw95

Ebben a forróságban, egy kis játék az unokámmal a hűvös műhelyben EGGBOT

PSoft

Tetszetős, igényes kis mechanika![#eljen]