Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

iv43r83d

Felszereltem a gépre a forgatót majd a mach3 Wizards Cut spline or gear generálta a G-kódot.

ebalint

d46hvfrdr

Összeállt a legújabb csöppség.
Az ébredést követően az első gravírozása.
Van még mit javítani a kép kidolgozáson de majd apránként lesz kellő tapasztalat.

100W Co2 cső 10%-on, 350mm/s  előtolás, 2mm ablaküvegre

designr

Nagyon szép,és elég gyors is..
Próbálj meg egy fekete márványra hasonlót..megnézném milyen lesz.

thayscj6c

xt79ipd3

ebalint

motion

Hali,

Tettél valamit az üvegre?
Lézerrel elég nehéz szép homogén felületet elérni.
Úgy néz ki neked sikerült...ráadásul elsőre [#eljen]

fjaeg5use

B.Zoltán

d46hvfrdr

Semmivel nem kezeltem le az üveget. Beállítgattam a kép paramétereit és gravírozás módját, aztán had szóljon.
Próbáltam csempére és más anyagokra. Még most próbálgatom a gravírozás végeredményét anyagonként.
Gravírozott felület megfestésével próbálkoztam a mai nap folyamán de semmit sem találtam ami a lézergravírt kibírná. Minden festéktípus és próbált anyag eddig elpárolgott mintha nem is lett volna, a felületbe nem égett be semmi...
Feltételezem csak a molibdén tartalmú festékek bírják ki ezt az energiamennyiséget. De sajnos ahogy nézem ezeket a lézer jelölő spray-ket 35-40eFt árfekvésben osztogatják...[#csodalk]
Ilyen árakon nem szeretnék spray-be befektetni, főleg hogy egy 3dl-es kiszerelés nevetve elmegy a kezdeti kísérleteknél...

vadember

Valaki mutatott már be nagyszerűen sikerült lézergravírozást pohárra vagy palackra. Ha jól emlékszem búzaliszttel bűvölt valamit. Azzal égett be neki tökéletesen, és a legmélyebbre a kép.

PSoft

Igen, drágák a spec. jelölők, akár spray, akár paszta.:(
Használtam, tényleg jók, de...annyit én sem adnék érte.

Nekem, a Cink-Alu spray, egész jó eredményeket hozott  CO2 lézer alatt is.(K40-es kínai gép)
A képeken, mázas fehér csempe, cink-aluval előkezelve.

Az utolsó két képen ugyanaz a spray, csak inox lemezen használva.