Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

D.Laci

[#eljen]
Április elseje van? [#nyes]

vadember

Nem vagyok templomjáró ember, ezért kérdem. Miért kellett a hátsó rész ezzel leválasztani? Nem a kereszt alatt szokott a pap misét tartani? Ha igen, akkor betakar a szerkezet sok ember látóterébe.

dezsoe

"A templom fontos liturgikus helyeit építészetileg kell kijelölni, és egymástól elválasztani, az alábbiak szerint:

Előcsarnok: A templom előcsarnoka átmenet a világi és a szent hely között. Lelki szempontból a bűnbánat, és a megtisztulás helye.

Hajó: a templomhajó, lehetőleg centrális tér, a liturgia tényleges végzésének a helye. A diakónus és a pap a néppel együtt itt végzi a liturgia könyörgéseit, olvassa az evangéliumot és hirdeti azt. Spirituálisan ez a megvilágosodás helye.

Szentély: A szentély a tömegalakítás szempontjából nem jelentős, belül az ikonosztázion takarja el. Szellemileg és eszmeileg vezeti a hajót, és elsősorban eszkatológikus jelentése van: az Isten eljövendő Országát jelenti."

Forrás: Alapelvek a görög katolikus templomok tervezéséhez

Szalai György

CNC géppel megmunkált lelki üdvösség. Tudtam, hogy egyszer ez a nap is eljön, mégsem voltam rá felkészülve.

D.Laci

Ne lássák a hívek, hogy hova tűnik el a sok bor. :)

D.Laci

D.Laci

"mégsem voltam rá felkészülve."
Időben szóltál volna akkor nem teszem, a lelki nyugalmad (lelki üdvösséged) érdekében :)

49db863y8

Nagyon szép munka! GRATULÁLOK.
Profi Cnc.HU

PSoft

Huhhh, de nehéz megállni...hogy ne írjak semmit![#kuss]

fjaeg5use

vadember

Köszi de ezzel sem jutottam előbbre egy lépést sem a megvilágosodás felé.
Még mindig nem világos, hogy akkor most hol fog énekelve beszélni a pap. Takarásban, vagy a hívek orra előtt fél méterrel.

D.Laci

"hol fog énekelve beszélni a pap"
Itt is ott is :)
Egyszer szánd rá magad és megvilágosodsz. :)

RJancsi

Én sem vagyok templomlátogató, de a kérdésedre véletlenül pontosan tudom a választ:

"hol fog énekelve beszélni a pap" - hát a száján keresztül mint minden átlagember. [#nyes]

PSoft

Még egy lehetőséget tudok elképzelni.

Mise után...a kocsmában.

vadember

Nem "mivel" volt a kérdőszó, tehát a válaszod teljesen pontatlan. A szövegkörnyezet teljesen egyértelművé teszi, hogy a "hol" kérdőszó helymeghatározásra irányul.
Kezdem már érteni, hogy miért van szövegértés feladat mostanság az iskolai vizsgákon.