Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

dtb

ebalint

Rabb Ferenc

Sajnos újat nem tudok mutatni, a régieken pedig már túladtam...

De a kérdésedben meg is adtad a választ. A lakkozottat bátrabban lehet tapizni mert a védőréted keményebb.
De a reliefeket nem nagyon szokták tapogatni, inkább csak nézegetni - és néha finoman letisztítani.

Tehát a bevonatválasztás inkább felhasználásfüggő :)

dtb

Az itt kapott útmutatás alapján én így csináltam:
Megcsináltam az 1/3 lenolaj/terpentin/méhviasz lötyit.
Mikróban jól felmelegítettem, majd addig kentem a fára, amíg beitta (sokat beszívott)
Ezután én még külön hőlégfúvóval átmelegítettem a fát, ekkor megint beszívta a maradékot (első kép)
Majd ezután már a kicsit dermedni kezdő kenceficével újra átkentem, de ez már nem szívódott be annyira. (második kép)

Sajnos a művészellátós terpentin is büdös, legközelebb lehet, hogy anélkül fogom próbálni, csak melegítéssel.

Rabb Ferenc

Szép lett, gratula!
A terpentin szaga miatt ne aggódj, pár nap alatt megszűnik.

Rabb Ferenc

Ennyire talán nem is kellene "impregnálni" a reliefet. Elvégre nem halászladikot készítesz.

A méhviasz az oldószerek segítségével eltömi a felületi pórusokat, ennyi elég. Száradás után szépen kifényesíthető selyemfényűre. Na de majd kikísérletezed a neked tetsző/megfelelő variációt. Sok sikert hozzá!

pv6cdvuc7

Szép lett! Szép selymes, homogen lett.Egyik bácsi a cnc taliról úgy csinálja, ha minden igaz,hogy méhviaszos terpentinnel bekeni a kiálló részeket majd pácolja és teakolajjal lekeni.Úgy megnézném élőben ezt.Nem tudom hogy az olaj nem mossa el a pácot?
 Na de mindegy...., Gratulálok én is!

Gyárfás Attila

Üdv
Összedobtam egy kis bluetooth os erősitőt. 2x100watt erősitő modul,VU műszer egy 20éves sony deck maradéka, tàp 24V 6A. Burkolata cnc n, nyák és plexi, előlap szálcsiszolt aluból készült. Anyagköltsége kb. 15ezer ft volt.

bznc93pf5

úgy néz ki mint aki ért hozzá,

gyönyörű szép munka!!!!!!!!!

GRATULÁLOK!![#taps]

B.Zoltán

LittleSV

Szép munka, gratula!
Két kérdés, a 24V/6A tápegységből a 2*100W-ot hogy szeded ki, vagy nem szeded mert nincs is rá szükség, csak épp ilyen végfokod volt?
Illetve ez milyen típusú végfok?

Vettem gagyi kínai hangfalakat, de rájöttem hogy macerás állandóan kihordani az udvarra a mozizáshoz az egész csomagot (erősítő, kábelek, elosztó, állvány stb), és csinálnék inkább aktív hangfalat belőle. Ebayen néztem ilyenre előkészített modulokat de sem a kivitelezésük sem az áruk nem tetszett igazán (no meg nincs is szükségem sd, usb lejátszára fm rádióra stb. BT még esetleg lehetne de nem feltétlenül)
Köszönöm!

Gyárfás Attila

Elég nekem a 2x 50watt is bőven.
Gyakorlatilag az elkatrész ami kellett hozzá:
Táp 10$
Erősitő 10$
Bluetooth 7$
antenna 1$
A többi, csatik, stb volt, meg filléres dolgok.
Annyi hogy a VU műszerhez kellett egy meghajtó elektronika, kb. 5$. Persze ez a VU, nem fontos,elhagyható.
Ilyen erősitő van benne, mint a linken. Persze van rengeteg tipus. Meg jól és szépen szól. Ami miatt ezt rendeltem,hogy  12-35v tápfesz mehet rá, hangerő +kikapcs gomb. Kocsiba is van egy hasonló, de azon integrált a bluetooth.
https://s.click.aliexpress.com/e/UGl2PU4
Táp
https://s.click.aliexpress.com/e/SRRGIQy

Dakota25

Van még elég hely a dobozban, tégy a tápra vagy 10000uF elkót!
Rögtön megjönnek a mélyek, sokkal barátságosabb lesz a hangja.
Tapasztalatból mondom, ég és föld.

Gyárfás Attila