Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

fjaeg5use

Dezső

Dezső

Szép munkák, gratula! [#eljen]

dtb

Nagyon szép, tetszik! Egy kérdésem van ezzel kapcsolatban, hogy az oldalát mivel csináltad? Nekem mindig az adja fel a leckét, hogy ha kicsi a maró, akkor nem lehet vele mélyen dolgozni, ha nagy, akkor meg oda a részletesség.
Egyébként a sebességhez hozzászólva, épp ma jöttem rá, hogy nem mindig a beállított érték a mérvadó. A jelenlegi, új vason 2000-3000mm x-y előtolással marok, a Z értéke viszont csak 500. (1mm maró, 0,15 lépés) Egy most elkészült marásnál visszaosztottam az időt és a munka méreteit, és csak ~1200mm jött ki átlagba sebességnek.

4umhue7vh

4umhue7vh

Az életfánál 3mm-es marót használtam,kicsit le szoktam köszörülni az átmérőből a vágóél felett, igy nem nyonja az anyagot ha mélyebbre megyek, persze több fogásból...
Igen, relief marásnál sokat számít a Z tengely sebessége, gyorsulása is.

PSoft

Kicsit, "cirógattam" a nyers nyomtatáson.
(ti is mindig felületkezeltek)[#vigyor2]
Talán...valamivel jobb lett.[#nemtudom]

sunraw

Nem erre a célra készült konkrétan, de erre a célra lett a legjobb. :)

szf

dtb

Legutolsó marások. Előtolás (xy)2-3000mm (z)500mm Pre: 4mm kétélű, finis 1mm gömbölyített maró. Pác: Étolaj :-)

dtb

Látod, én azt hittem, hogy ez is marás [#csodalk]
Így sokkal jobb lett!

hostya

Nesze semmi fogd meg jól... [#wow1]
==========
-Milyen célra készült..?
-Milyen célra lett a legjobb..? [#vigyor2]
[#integet2]

PSoft

Én, nem marok...
(max. a ti idegeiteket, ezekkel a műanyag "vackokkal")[#nyes]

000000000

Szép lett ha már ennyit dolgoztál vele mással tartosisd ne étolajak mert az avasodik... lenolaj erre van gond mentes hosszú évekig....[#kacsint]

PSoft

Ha gondolod, küldök Neked egy flakonban paraffin olajat.
Teljesen víztiszta, nem színezi meg a fát, viszont szép, selymes fényt ad neki.