Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

ajpwg6jrn

Ha jól látom a PCB-n semmilyen védőbevonat nincs. Hobby szinten jó megoldás lehet vékonyan átfújni akrilan lakkal. Forrasztható is marad és évek múlva is szép lesz.

ajpwg6jrn

És a lényeg kimaradt, szép munka.

ajpwg6jrn

Jól néz ki. Írnál róla pár sort majd. Hogyan működik és emellett folyamatos vagy szakaszos üzemű?

ANTAL GÁBOR

Elég spéci dolog . Itt nem folytatom mert ez nem egy diófából farigcsált azték naptár ..  Ment magánlevél

zip0ji0se

Tényleg szép munka és tényleg írhatnál róla egy kicsit többet.
Pedig van benne dió is ha jól látom így szobai megvilágításnál. Meg bükk, meg kőris, meg fekete dió a sötét barna. Legalábbis ennél a világításnál.
Tényleg szép munka.
Csak javaslat a fa kezeléshez ami még jobban érvényesíti az anyag szépségét az olaj és viasz vagy ezek keveréke.
Én csak ilyeneket használok.

KoLa

Nagyon titokzatos vagy!
Mi a bajod a mások munkájával?mégha diófából van is?
Kár hogy így adod elő! ezeket az összevissza hosszúságú galvanizált menetes szárakat dicsértetve!
Nem értelek!!!
Pedig műszakilag biztos nagyon jó!csak nem néz úgy ki mint egy Azték naptár!

PSoft

Az
Idéz...ez nem egy diófából farigcsált azték naptár
mondatrész, vagy megjegyzés engem is homlokon ütött Gábortól.
Ott voltak az ujjaim a klaviatúrán, írtam is udvariasat, de aztán...nem küldtem el.

KoLa

Mi a Gáborral barátok vagyunk!

svejk

No, szerintem most álljunk le!

Igaz én kezdtem, de én kérem is, hogy ejtsük a témát mert még sértődés lesz.

svejk

PSoft

Én is szeretném ezt mondani, de az Ő felhatalmazása nélkül nem tehetem.
Így hát csak egyszerűen, kedves, segítőkész, régi jó ismerősnek mondhatom.

ANTAL GÁBOR

Arra akartam utalni hogy a topikba nem is fér bele amit én csináltam .. No és még egy adalék ami folyamatosan a bögyömben van :  mindenki faragásokkal , 3 D nyomtatott békákkal stb posztol   szerintem a CNC t sokkal hasznosabb dolgokra érdemes használni .  Nekem van egy gyári ISEL komoly gravírmaróm de azon még csak értelmes  dolgok készültek . ( POM rotorok nanomalmokhoz  nyákok )
 Nem használok a nagy marómon sem körasztalt sem osztókészüléket , mindent az ISEL-en osztok

És aztán a fentiekből az is lejön hogy nincs eszterga fejlesztés mert minek ?  úgy is mindenki reliefet csinál ( arra van igény!)   Gondolom lesznek akik a soraim mögé látnak....

Ha gondolod elküldöm az átadott egységek fotóját :  Mint említettem az egy szerelési fázist ábrázolt . azután tolómérővel minden pálca be lett állítva azonos hosszúságúra és kapott egy egy zárt anyát .    
A pálcákról : 27 tonnát kell ellensúlyozni no oda kell a 8.8 as minőség .  Szerezz be nekem megfelelő minőségű anyagot és én secc perc alatt rávágom a menetet.  Pénteken elkezdtem keresni  Az eredmény : Pesten kapok C45 öt  ( mint annó 1970 ben )  amit majd le nemesíthetek és a hőkezelés után egyengethetek  42CrMo4  QT kellene de az  aranyért sincs .. Varga Laci talán tud adni Hiltis anyagot , csak a mennyiséggel van a baj

Gyula65

ywathzay

jellemzően 20mm-től indul a nemesített méret

ANTAL GÁBOR

Egy további lehetőség ( hogy ne látszódjon a menet[#kacsint] ) a 12 es menetes szárakra egy egy vékony falú horganyzott ( pl 15*1 es hidraulika ) cső ráhúzása

No arra sem volt időm...