Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

mma6fim4

Szia Gábor!

Azt hittem nálunk nincs csak egy sor dolog állandóan Veszprém környékén. De történetesen előnemesített 42CrmO4 az itt is van raktáron. [#kacsint] Akiket nagyon ajánlok az a Kovintrade. Ami itt nincs azt tőlük rendelem. Gyorsak, és kis darabokat is küldenek. Általában raktárról. Sokféle szerszámacéljuk van.
A CrMo egy jó anyag. Baromi jól forgácsolható, nem drága, és köszörült felületet lehet rajta csinálni esztergán. Ha pedig már lehet kapni ki is használom. Főorsót, csapszegeket, csak ebből. De múltkor csináltam egy kéziágyut is belőle, amit le is vizsgáztattak. Meg se kottyant neki 200grain lőpor. Mert hogy egyébként a fegyvercsövek jó része is ebből van amúgy.

Szabó Zoltán

Átmérő 35 CRMO-4 anyagom van több 1000mm hossz kb ha kell megmérem a pontos hosszát több darab is van ha ez segíthet(olcsón) De Békéscsabán.

MacGyver

Egy kis Game of Thrones őrület [#rolleyes]

0whdj3c4x

Szép !
Milyen méretű ? Milyen marószerszámokkal ?

Szalai György

Szééép! És tetszetős a kompozíció, egyenletesen kitölti a felületet.
Ki rajzolta?

B.Zoltán

MacGyver

Szia!
Köszi! :)
200mm átmérőjű.
egy d=3.175  és 22mm hosszú vágóélűvel vágtam ki.
A finom megmunkálást egy d=3.175 ball R=0.5 szerszámmal csináltam 0,2mm raszterrel. Nem nagyoltam hanem telibe martam.
Nagyjából 7 óra volt a finom + kivágás ~20perc.
(@Rutinosak: az kb reális időben? vagy lehet gyorsabban is?)

MacGyver

Szia, Köszi!
valahol a neten találtam.. valahol itt:

https://www.stlfinder.com/model/pendant-for-fans-of-game-of-thrones-targaryen-house-concept/2680376

Bár nem pont ez van meg nekem, de valami hasonló.

D.Laci

Menyi volt az előtolás értéke 500mm/min?

MacGyver

Szia,

igen, körülbelül... olyan 7...8mm/sec-re emlékszem az 420-480 mm/perc
pontosan azért nem tudom mert marás közben állítom a mach3-on, ha úgy látom hogy szükséges.

PSoft

4umhue7vh

Szia! Hát gyorsíthatnál rajta bőven, ha van elég főorsó fordulatod. A képen egy hasonló méretü faragás van, ez kb 2,5-3 óra volt, és ez sem gyors.Egyszer csináltam egy 650x240mm méretű képet az 9ó volt.

4umhue7vh

Ez volt az, reggel melóba indulás előtt elindítottam a gépet , pont akkor lett kész amikor hazaértem. 10mm fogásmélység 6-os szárú 0,2mm 30 fok gravírtűvel, a többire nem enlékszem.

MacGyver

Szia
Wáó nagyon szépek!

Annyi tippet tudsz még adni, hogy arányaiba mekkora főorsó fordulathoz mekkora előtolást választottál?

Nem vettem maxra a fordulatot, lesz még ott tartalék :)