Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

gaben

Szia Sanyi,

remek "kis" géped van, gratulálok. [#eljen]
Hűtésnél te is inkább levegőt használsz vagy tudsz vele ködöt is csinálni?

Üdv, Gábor [#wave]

svager

Szia.
Igen,iyen vegyszeradagoló adagolja az olajat,amivel pontosan beállítható a mennyiség.

Először 0,3 fúvókával próbálkoztam,de 3bar nyomásnál nem csak a szerszám de az egész műhely olajköd volt,ezért felfúrtam 1mm-re.

Még egy fontos dolog,nem elég a 2 fúvóka 3-4 kell,mert a kivágásoknál 10mm mélység alatt csak akkor tudja kifújni a forgácsot ha közvetlenül a vágás fölött van,így ezen még nekem is alakítanom kell.

svager

w0hgtwf3w

Nagyon szuper !!!

Ahogy nézem a főorsó nagyon jól bírja.
[#eljen][#taps]

Pedig a vételről lecsúszott kolléga lehordta a sárga földig.
[#nevetes1] [#csodalk]

bznc93pf5

szia,

ha meg tudod fizetni,

de szerintem olcsóbb ha megveszed és jó pár napos, hetes munkával lemásolod, szerkeszted, rajzolod.

gaben

Szia,

köszi.
Én az olajat alapból kizártam, illetve mindenféle emulziót.
Olyan rendszert fogok a gépemhez illeszteni, ami nem képez párát a levegőben, nem kell elszívó, stb. (legalábbis ehhez nem)
Persze ezek nem olcsók, de hosszútávon az egészségem fontosabb. ;)

üdv, Gábor

bznc93pf5

nem, nem árulják a modellt (tervet, rajzot) azt egyesével meg kellett rajzolnom, összeilleszteni, összepróbálni, kipróbálni, kicsit finomítani, anyagot egyforma vastagra csiszolni, nem véletlen tartott több mint 2 évig (mivel nem volt több időm)

bznc93pf5

ez pedig már egy másik folyamatban lévő projekt,

SZÉF

ilyen lesz összerakva ha egyszer elkészül

és egy kis HELP

...ez is eladó ha meg tudod venni ;-)

sastas

Pár hete a kombinációs zárnak álltam neki lemásolni/megcsinálni. Ők egy elég egyszerű mechanikát használnak hozzá, ezen is próbáltam fejleszteni. Maga a modellezés megvan pár délután alatt, de pl nekem nincs lézergépem amivel kivágjam.

8k8nsge64

Szép, amit készítettél, de a körítés sántít!
Te rajzoltad, pontosan úgy, ahogy az eredeti.  hahaha..

Itt van az új projekted, le lehet tölteni, nincs szükség rá, hogy megvegye bárki is.

Széf cdr

svager

Ja!
A vártnál jobban teljesit![#nyes]
Lehet csak azért szidta mert alkudni akart.[#hehe]

w0hgtwf3w

Ezeket azért kell átrajzolni, mert az alkatrészek úgy vannak egymásba összecsúsztatva.

A általad linkelt rajz és még sok másik is csak egyetlen egy anyagvastagságra van tervezve rajzolva.
Ezek az anyagvastagságok nagyon sok esetben amerikai méretek, itt nálunk nem fogsz kapni olyan vastagságú rétegelt lemezt.
Tehát az összes illesztést meg kell szélesítened az általad vásárolt anyagvastagságra.
Ha már rajzoltál cad programba ez nem is olyan egyszerű, ha mondjuk ez a kivágás egy köríven van rajta.

De próbáld meg megcsinálni, sokszor a publikált rajz is hemzseg a hibáktól.

(Ha ha ha ....)

8k8nsge64

Ha utánanéztél volna, akkor tudnád, hogy ezeknek a modelleknek annyi közük van Amerikához amennyi neked.
Ezek Ukrajnában lettek tervezve és forgalomba hozva.
Nálunk kapható rétegelt lemezek nagyobbik része szintén Ukrajnából származik. Ebből következik, hogy nincsenek méret eltérések.
Ráadásul, amire hivatkoztál alapból nem így van, mivel a 18525-ben ezt írta: "nem, nem árulják a modellt (tervet, rajzot) azt egyesével meg kellett rajzolnom"

Erre írtam, hogy sántít a körítés.

Amit pedig te írtál, ha vastagabb vagy vékonyabb rétegelt lemezre szeretnéd megcsinálni, mint az eredeti terveken van, akkor csak be kell hívni a Corelba, egyben kijelölni és addig növelni százalékosan az x-y méretet, amíg a kellő illesztési méret nem jön létre. Hahaha.. ennyire egyszerű, csak van aki túlkomplikálja, és vannak akik az ingyen hozzáférhető holmikért pénzt várnak.

w0hgtwf3w

Ahogy látom te érzed magad nagyon okosnak.

Amit leírtál lehet, hogy igaz. De ha csináltál volna már ilyen modellt (itt már egypáran csináltunk) rengeteg hiba van benne.
A nagyításban pedig teljesen igazad van, csak amit te leírtál annak vonzata az, hogy maga az elkészült modell is olyan nagy lesz.
Leírom, hogy megértsed ha 1 mm lemezre van a terv ás a kocsi 25 cm hosszú. Akkor ha azt 4 lemezre akarod és mondjuk 4x emeled a méreteket akkor egy csodálatos 1 méteres kocsid lesz.

Ja ha azzal van bajod, hogy pénzt akar keresni a munkájával akkor segíts te ingyen, a lehetőség adott.
De nem kell itt az okostojást játszani.