Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Nem kisebbítve munkád eredményét, de hová lett a márvány golyó? Mert az a hús-színű golyóbis nekem tardosi vörös  mészkőnek tűnik ami csak a dilettáns sírköveseknél és az általunk megvezetett vevőknél márvány. Bár egy másik topicban is megkaptam, hogy nem baj ha szakszerűtlen amit írunk, a többség így is tudja mire gondolunk... [#awink]

LoneWolf

Ja, golyót többféle anyagból csináltattam. Igazad van, a képen a tardosi vörös látható, de a háttérben láthatsz egy komolyabb anyagból lévőt is (onyx). Gránitból is akartam, de azt nem akarták akkor még vállalni (1994-96 kb.).

RJancsi

Gránitot forgácsolni ma is kihívás. Síkra marni/csiszolni nem nagy kunszt, de ívesre (gömbre) annál inkább. Főleg, ha
 repedezett a kőzet, ami ránézésre nem is mindig állapítható meg. Azok a fránya kristálydarabkák szeretnek minden más irányba hasadni, kitörni az "alkotó" elképzelésétől homlokegyenesen eltérő módon.

Kelepeisz Lajos

Danibá, neked nagyon szép munkáid vannak, gratulálok! Miért lehetséges hogy még nem láttam a gépedet, esetleg elkerülte a figyelmem, vagy nem publikus?[#nemtudom]

000000000

Köszönöm az elismerést!
Sok, sok érdekes munkám volt az évek alatt. De, már rég leszoktattak a megmutatásról.
Nem tudtam úgy felrakni semmit, hogy ne kötözködés, lejáratás lett volna belőle.
Aki értelmesen, segítőszándékkal volt, az már, meg se mert szólalni.

Ezt a topikot is én nyitottam annó. Hogy mindenki egy helyen megmutathassa mit is készítettek. Mindannyiunk okulására, gyönyörűségére.
Manapság nem sokan mutatják meg mit készítettek. És az építő kritikát is sértésnek veszik.
Pedig, megbeszélésből lehetne tanulni, a következő munkához. Ahogy régen tettük.
Én régi tag vagyok. Úgy kb. 12-13 éve. Ha, jól emlékszem, az első 20 ban benne voltam.
Az előző nevem Danibá volt, ,,60" nélkül.

Gépeimből raktam fel tizen évvel ezelőtt. Egyszer pár éve is mutattam egyet. Nem az jött, hogy min lenne érdemes változtatni, ezért és ezért. Hanem a mocsok ömlött rám a 4-5 keverő, kavaró akárkitől. Pedig én is használok 4-5 CNC gépet, és másoknak is építettem sokat.
Az átalakításokat már nem is mondom. Nincs értelme felidegesíttetni magam a fikázókkal.
Akik jártak a hatvani találkozókra, ArtCam tanfolyamokra azoknak megmutattam műhelyem, gépeim.  
Örömmel jöttek, nézni és dumálni is róla.
Most is kárvolt mutatnom. Megint a régi nóta jött több irányból. Ez ellen nincs orvosság.  Ezért a jövőben is visszafogom a megmutatást.
De, ha erre jársz, szívesen látlak a műhelyemben 2-3 órás beszélgetésre is.

Bocs, hogy hosszan írtam, de így érthető a miért.

jani300

Ezt most nem értem .
Gépekkel milyen problémája lehet bárkinek ?
De ha nem teszel gépről képet megértem azt is .
Nincsen okom kötekedni sem .
Nem egészen egyformán gondolkodunk ,az lehet .
Ha támadásnak érzed ,inkább ne válaszolj .

Kelepeisz Lajos

vadember

Küldd el neki magánban! Az nem megoldás?

Kelepeisz Lajos

Ha nem hát nem, én nem erőltetem.

somma

Ma megforgattam a gépemet.
Hivatkozva @Dezső Semleges csevegő 25909posztjára.

LoneWolf

[#taps][#taps][#taps][#taps]

Hujj! Köszönöm, jól esik látnom szellemi termékemet "anyagba" marva! Örülök, hogy jó témát adtam.

somma

Csak próbaképpen készítettem,("Olyan mint a nagy csibe, csak kicsibe.")most csak ez a kis vágódeszka volt kéznél.
A vastagsága nagyban behatárolta a max méretét. Azért úgy ahogy olvasható a szöveg.

LoneWolf

Mindjárt felteszem a "pénz keresési..." topikba is, de itt esetleg egy téma:

SZERETNÉK a fenti kép linken lévőhöz hasonló kutya tappancsos medált készíttetni egy hobbi-profi CNC-s delikvenssel!
KÖR alakú medál, 45-50mm átmérő, anyaga bronz vagy sárgaréz, 4-5mm vastag lemez, a medál közepén kb. 70%-os kitöltéssel (a kör átmérőhöz viszonyítva) KIDOMBORODÓ tappancs minta, a háttér pedig a képen láthatóhoz hasonló "érdes" rusztikus mart felület. A körlap hátoldala sima, csiszolt, a körlap ÉLE is csiszolt, legömbölyített (élletörés), a kidomboruló tappancs minta is finom csiszolatú! 1db 4-es furat a tetején COREL-ban megrajzolom... 4-5db lenne indulásnak, MAGAS minőséget kérek, ENNEK megfelelően kalkuláljátok az árát is!!!
Privátban kérek jelentkezést, ár/db. 4,5mm vastag sárgaréz táblám van, sajnos marhatóságáról nincs adatom próba szükséges. Ha van bevált, saját anyag akkor az is megfelel. Ár megadás anyag+munkadíj bontásban...
LoneWolf

LoneWolf

NAGYON tetszenek a síkból KIÁLLÓ betűk, láttam ilyen cégtáblát, a betűk és a grafika kb. 1mm-t kiállt a lemez síkból, jó sok anyagot kellett lefarigcsálnia a CNC-nek... Főleg, hogy sárgarézből készült.

svejk

[#eljen]
5 forintossal igazi apró-lékos munka lett volna. :)