Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Erről jut eszembe, hogy pl. az ilyen összeszedett anyagnak is lenne itt helye topicban párban, fixen, hogy senki se tudjon belerondítani felsorolásszerűen linkkel. Akár egy topic is elég lenne, benne a hozzászólások pedig a különböző témákat felölelve tartalmaznának egy linklistát.

Szabadon felhasználható és pénzes programokról, hogy egy adott műveletsort mivel, milyen kombinációval lehet elvégezni, akár videóanyaggal be is mutatva hogyan is kell.

PSoft

Röviden...a gyakorlati részéről.

Ha megvan(vannak) a célra megfelelő, szabadon elérhető program(ok), akkor pár kattintás, pár perc.
Ha nincs, akkor is megy, csak kicsit több a kattintás, meg a perc.
De úgy is mondhatnám, a gépidő nagyságrenddel több, mint az előkészítés.

s7manbs8

Azért ha valami "Íjász" féle művet kell létrehozni, amit nem megveszel készen, az már kicsit több idő. :)

w0hgtwf3w

PSoft

Én, nem hasonlítanám Íjász barátunk profi színvonalú mesterműveit, egy lézergravírozáshoz.
Majd Ő elmondja mennyi a belefektetett munka, mire egy-egy remekműve elkészül.

LoneWolf

Ahh, értem. Én arra gondoltam, hogy az előkészítő munka során esetleg az eredeti fotón kell végigmustrálni pixelenként, hogy a végeredmény megfelelő legyen... nem tudom, milyen más nagy léptékű munkára van akkor szükség. Én CorelDraw-ban már elég sok vektorgrafikán dolgoztam, ott valóban volt olyan rajz, melyen 10-15 órát dolgozgattam, hogy sima nyomtatásban szép legyen...

000000000

Nem akarok már ezzel a csonttal foglalkozni. De még egy utolsót.

Minden munkát el lehet végezni felületesen negyed, vagy tized idő alatt. Lelkiismereten is sok munkával a jó eredmény érdekében. Első ránézésre nem igazán feltűnő a különbség.
De végeredményében látszik, hogy az utóbbi valahogy jobban tetszik. Jól esik a szemnek is.  Gondolom a különbség érezhető.
Nem véletlen, hogy a minőséget meg kell fizetni. Pedig látszatra hasonlít a valahogy összedobottra.

Ezt a gravírozásra előkészített farkast bármikor vállalom, mint a munkám eredménye. Elég, ha ránéz valaki. Ráadásul a nem hozzáértő a benne lévő, hozzáadott plusz információkat észre sem veszi.
Igazán akkor látszódna a munkám eredménye, ha ez is, és egy más által előkészített is gravírozásra kerülne, gránitba.

Igen, egy jó fotóval is sokat kell foglalkozni, a jó gravírozási végeredményért.  

Nem kérdés, lehet úgy is gravírozni, ahogy rálelünk. De az olyan is lesz.

PSoft

"Igazán akkor látszódna a munkám eredménye, ha ez is, és egy más által előkészített is gravírozásra kerülne, gránitba."

Az ünnepek után küldheted a gránitlapot, meg a "nyers fotót".
Jahhh...
Ne legyen nagyobb a gránit 340x230 mm-nél!
(nagyobb, nem fér a gépem alá)[#nevetes1]

s7manbs8

A befogadó oldal sem mindegy kicsoda, micsoda, mert van, akinek fel sem tűnik, hogy mi a szebb és jobb, illetve amúgy is relatív ez is.

Olyan is van, hogy valaki akármennyit is erőlködik, mégse tud olyat csinálni, mint más valaki 10-ed annyi idő alatt. De így a jó, legalább mindenki megtalálja a magának valót, oda-vissza.

000000000

Példaként felhoznám ezt a régi munkámat. Tükörbe gravíroztam a baglyot.
Ez egy verseny díja lett ha jól emlékszem. Ingyen készítettem. De, az ingyenesség nem látszik a munkán. Sztem.

LoneWolf

Gránit lapom van. Sajnos nem fekete, vörös. De jó nagy, kb. 1500x1600 a kiadódó méret, ha valakinek köll, privátba érdeklődjön.

000000000

A fotót LoneWolf tette fel a fórumra. Mindenki rendelkezésére áll. Csak meg kell dolgozni.  
A gránitlap túlságosan drága a próbálkozáshoz, küldözgetéshez.
Beszerezni sem könnyű a megfelelőt.

000000000

LoneWolf

Szép fekete gránitom is van valahol, de fel kell túrnom a kőtáramat. Van kőlapból is vagy 3-4 tonna, miért is azt ne gyűjtöttem volna be? [#vigyor][#eplus2][#vigyor]

PSoft

"A gránitlap túlságosan drága a próbálkozáshoz, küldözgetéshez.
Beszerezni sem könnyű a megfelelőt."

Akkor mégis, hogy gondoltad az előzőt?
[#t134p18420#]

Te is egy valamilyen darabra, meg én is egy valamilyen darabra?
Ugye, ez csak vicc!?

Mi van, ha én sokkal silányabb gránitlaphoz jutok hozzá, mint Te? Vagy...épp fordítva!
Vagy te szerinted, gránit...gránit?

Pont neked kellene azt tudni, hogy ez így, korrekt módon nem működhet!