Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

LoneWolf

Én nem is hasonlítanám össze a lézergravírozást a reliefek, domborművek készítésével. Ez utóbbiak jóval több szaktudást igényelnek, már csak a 2D helyett a 3D miatt is... [#vigyor]
A gépidőről nem is beszélve. Hányszor olvastam itt, hogy egész éjjel ment a CNC maró... és a végeredményen még dolgozni kell, felületkezelés, stb.

MIND MÁSHOL IS, a MŰVÉSZI HOZZÁADOTT ÉRTÉK az, ami számít. Mert vehetsz bronz szobrot 60E Ft-ért, és UGYANAZON méretű, ugyanazt ábrázoló bronzot 300E-ért is... a különbség: a MINŐSÉGE, a felületek, a megmunkálás, az eldolgozások, a patina, satöbbi. Én ehhez kicsit jobban értek, mint gyűjtő, és példaként hozom csak. Tessék csak megböngészni a netet pl. guglival a "bronze cheval" varázsigével.

LoneWolf

HA ezen múlik: keresek 2 egyforma 30x30x20 darabot!!! Ki veszi át? Mert postázgatni nbem fogom, viszont ha verseny, hát rajtam ne múljon!!! [#eplus2][#eplus2][#eplus2]
Egyazon vágásból lesz, lévén félbevágok egy 60x30-as táblát. Sajnos ez mondjuk nem fekete, inkább grafitszürke.

000000000

Tudom, hogy nem vagyok korrekt.[#nevetes1]

Természetesen a jó anyag beszerzése is a mester feladata.
Nekem se szerzi be senki. Én kapartam ki magamnak.

,,,,,,,,

Azt se várhatod el, hogy sok ezerért küldjek anyagot az én költségemre.
Hogy érzékeltessem miről beszélek. Egy tenyérnyinél kisebb darab alapanyagot 5 ezer + áfáért készítenek el nekem. Úgy, hogy egyszerre többszáz ezerért vásárolok. minimum 1 havi előrendelés után.
Szóval, nem egyszerű az élet.

LoneWolf

Nem jó helyen rendelsz... Szobor talapzatot készíttettem nemrég bronz kisplasztikákhoz, 360x170x30, körben élcsiszolattal, 5mm fózolással, magas fényű olasz gránitlapból. 3db-ért fizettem 15.000.- Ft-ot. 7 napos vállalásra. Anyagot ÉN választhatom ki.

000000000

Eredetileg, a gránittervemre fordított időt forszíroztad. Én még ott tartok. Arra válaszolgattam.
Próbáltam elmondani, mennyire nem egyszerű ennek megítélése.

Természetesen, a 3D tervezésben, kivitelezésben is legalább annyira otthonosan mozgok, mint 2D ben. Ezért tudom miről beszélek, ha ......

000000000

Nem találtam még jobbat, csak rosszabbat.
Ja, és én homogén feketéről beszélek. Nagyon nem mindegy.

Mondjál jobbat. Megyek oda rendelni.

PSoft

Te "írtad ki" a megmérettetést!
Azt is írhatnám, neked volt nagy a szád...:)

Én, csak egy potenciális "jelentkező" vagyok/lennék a feladatra.

Én is tudom, hogy..."nem egyszerű az élet"
Talán ezért, tőled semmit nem "várok el", már régóta.

LoneWolf

Én már rengeteg mindent gyártattam életemben, mivel minden érdekel, és sok mindent gyűjtök a gyártósorokon kívül is... [#vigyor]. Ezért tudom, mennyi idő az anyagbeszerzés, a tervezés, a kivitelezés leszervezése önmagában is.
ANNO ezt kb. 1996 környékén gyártottam - felteszem ide, bár nem CNC, hanem jórészt hagyományos forgácsoló gépeken készült, de a gránit talp elég komoly munka volt. Mert pl. van benne egy gömbszelet mélyedés, a márvány golyó fogadására...

Sajna a fotó nem adja vissza. Ezzel iparművészeti termékdíjat is nyertem, meg kéne keresnem az ezt igazoló oklevelet. Összesen 35db készült belőlük.

000000000

Nem ígértem se anyagot se beszerzést. Csak a kiállásomat munkám megmérettetésére.  

Már megint nagyon elkanyarodtál. Azt gondoltam, mára, már kinőtted.
Itt hagyjuk abba. Ennyi volt.

LoneWolf

Nem mindegy, hogy valaki ebből él, vagy tényleges hobbistaként művészi attitűdjeit "vezeti le" a CNC-zéssel. Sajnos a két dolog elkülönül: ha valaki ebből akar megélni, akkor a tömeggyártás irányába kell elmozdulni, a magas színvonal mind humán- mind gépidőben MEGFIZETHETETLEN.

000000000

Szép darab. Jó ránézni is.
Az akkori viszonyok között nagyon modern is volt.
Most is van, esztétikai, és valódi értéke is.

LoneWolf

Köszönöm. Volt is vele munka, és nem volt egyszerű megtalálni azt a kivitelezőt, aki a gránit talpat meg tudta munkálni a megfelelő minőségben.

PSoft

Őszinte leszek.

Így hatvan körül,:) már nem nagyon változik az ember. Vagy ha igen, csak nyomós, inkább külső hatásra.
Veled kapcsolatban, nem látok semmi pozitívot, ami engem változásra késztetne.
Sajnálom, hogy megint tévedtél!
Szerintem is ennyi volt.

000000000

Akkor már életed végéig kötözködő maradsz?!
Pedig, változni soha nem késő.

w0hgtwf3w

Te is belemész ebbe a játékba (csapdába) ???