Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

thayscj6c

fpd0kbd4

A munkádról az jutott eszembe,hogy menyit fejlődött a technika  két emberöltő alatt. Nagyapám még lombfűrésszel  készített hasonló modelleket és egyebet.Pedig készített kristálydetektoros rádiót is mikor az még csúcstechnológiának számított. De a CNC lézer  elkésett az életéből. (40 éve nincs közöttünk)

ORCA17

A Te munkád alapján próbáltam a "mundért" védeni, illetve kicsit elmogyorózni, az ilyen játékok elkészítése nem játék kategória.
Le a kalappal forgácsoló előtt és előtted is és természetesen mind azok előtt, akik "csak" szakmai kihívásként, a maguk és mások örömére alkotnak ilyesmit.[#worship]
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

0i8bkxjf4

Na ez egy elég fontos infó ami kimaradt hogy megvetted a modelt és ugy rajzoltad át a kész alakatrészekről. (Örülök a tiszta víznek)

Nagyon bírom a munkáidat van bennúk fantázia.

A kiskocsit meg ugy lett volna tuti megcsinálni hogy a táblákat be scannelni jó minőségbe és onnan már gyorsan lehet veltort rajzolni a képre de.

znyolczas

Szia!

van a neten több használható progi....ezzel elég egyszerűen tudsz készíteni ilyen képeket csak be kell (ingyenesen) regisztrálni.

halftoner

bznc93pf5

Szia!

ezek szerint akkor még te sem készítettél ilyen vagy ehhez hasonló összerakós játékokat,

"A kiskocsit meg ugy lett volna tuti megcsinálni hogy a táblákat be scannelni jó minőségbe és onnan már gyorsan lehet veltort rajzolni a képre de."

mert ez amit te így gondolsz az sajnos így nem müxik, olyan jó minőségű szkennelés nincs, már csak azért sem mert ez nem vektorkép hanem égetés,az pedig nem mindenütt egyforma, meg még van több bibi is ami miatt nem jó ez az ötlet
de ki lehet próbálni és majd lesz nagy csalódás, szitkozódás hogy nem jól illeszkednek az elemek, még az eredetin is vannak finomítási dolgok, aki készített már bonyolultabb modellt az tudja, ha netán plexiből szeretnél az még érzékenyebb az illesztésekre, elsőre egyszerűnek tűnik, persze a pontosság csak akkor kell ha nem akarsz ragasztót használni, amit meg úgy ragasztanak össze az meg már kókler, rossz munka, szégyen egy CNC-s től

RJancsi

thayscj6c

Digitalizálva így néz ki, aztán lehet rajzolgatni COREL... stb.

thayscj6c

znyolczas

Szia!
Annyit szeretnék kérdezni hogy milyen progit használsz a lézerhez mert ez a kép q..va jó lett. Válaszod előre is köszönöm!

thayscj6c

RJancsi

Kipróbáltam. Tényleg egyszerű progi, de fizetés nélkül belevési a vízjelét a képbe. :(

guliver83

Ez nagyon szép lett!
Én arra lennék kíváncsi hogy ugyan azt a kép kidolgozást egy másik gépen kipróbálni azonos beállításokkal hogy milyen lenne!

jh45ebsf2

nekem is 2w-os kék lézerem van de az egyáltalán nem vág semmilyen rétegelt lemezt, milyen vastagságot tudsz vágni a tieddel?

bznc93pf5

Szia! Photograv a neve a programnak