Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

hebo87

Próbálgattam a gépet.
Itt a kép ami nem sikerült és a túl nagy sebesség miatt (700_7000_15000) elég rossz minőségű:
http://i57.tinypic.com/zyadcj.jpg" border=0>
Kivágtam belőle egy részletet és próbáltam csökkenteni a sebességet, szépen javult a minőség, viszont mach3 pluginhoz képest még így is elmarad. Érdekes, hogy a baglyos képnél nem jelentkezik ennyire a minőségromlás, mert ott nem voltak ilyen hirtelen gyorsulás lassulások.
http://i62.tinypic.com/2pos8dd.jpg" border=0>

Tibcsi

Tibcsi

És a plugin, nagyobb sebességen?

hebo87

Egyébként a kernel frekvencia és motor gyorsulás emelésre nem javult.
Nagyon rezeg a gép nagy sebességen, amiatt van ez inkább, valahogy javítok majd rajta.

hebo87

Kb. így van a vége 1000-1200mm/min-nél ilyen világos fába. Ettől gyorsabban már nincs elég ideje a lézernek szép fekete pontokat égetni, nem lesz olyan kontrasztos.
Egyszerűbb lenne ezt a plugint használni csak lassabb a Gray-hez képest, ha jól számoltam a 30x23cm-es képet kb. 11 órába telne megcsinálnia, Gray-el 5óra alatt lement volna kár, hogy nem jó a minősége.

000000000

Na de a Mach lefagyós, korlátos ekkora terjedelmű G kódoknál, így eleve kizárt a 300*230 mm-es kép.

Két javaslatom azért lenne:
1. Ilyen nagy képnél már lehet nagyobb a rasztertávolság is, így pl. 0.1 helyett a duplája is elmehet, így negyedére csökken a dot pontok száma.
2. Ha jól tudom, van nagyobb teljesítményű (4-5 W-os) lézer diódád is, azzal gyorsabban haladhasz, időt nyersz.

Próbáld ki ezeket, hátha segítenek a problémádon. Az igazi persze az lenne, ha közelebb élnénk egymáshoz, és bemutathatnám Neked a Robsy CNC lézer megoldást a feladatod kapcsán.

2dbfy8y

Mach lefagyós? [#nevetes1]
Ezt cáfolom nekem ment már 52 órát is egyhuzamban gond nélkül.
Nekem sose volt vele gondom.
És pl tükörnél 0.1mm a max raszter, utána már csíkos lesz.

000000000

Jó neked Hebo87-el ellentében, akkor az életedet is rábízhatod a Mach legendás megbízhatóságára.:)[#nyes]

Kelepeisz Lajos

hebo87!
Lenne egy kérdésem, tegyük fel hogy az  áramkör egy impulzust mondjuk duplájára nyújt, akkor mi történik a következő normál impulzusokkal  míg tart az előző nyújtott impulzus, nekem ez úgy jön le hogy a kétszeresre nyújtás miatt a normál impulzusok fele eltűnik?  
Biztos én gondolom rosszul, de mégis mi a megoldás?[#nemtudom]
Köszönöm.

000000000

Sziasztok! engem is érdekelne, hogy elkészítsem életem első CNC gépét. Tudnátok esetleg néhány portál javasolni, ahol CNC-vel kapcsolatos híreket, tippeket tudnék olvasni. Gondoltam így jobban belelendülnék a témába. Előre is köszi. Szép napot, Máté

t5kzsyyvh

youtube.com [#nyes]

millio fajta cnc. a szemetbol keszult DIY-tol a gyari csodadolgokig mindenfajtat talalsz mukodes kozben. sot komplett gepepitesi videokat is.

iiidyyiy3

000000000

Köszi szépen a válaszokat! Youtube az alap, de előbb szeretnék beleolvasni témákba, hogy aztán tudjam, mit is keresek. A CNC.hu tetszik nagyon. Valaki esetleg még valami hasonló oldalakat? Nem akarok mohónak tűnni, csak épp a portál-gyűjtő fázisban vagyok, hogy aztán jövő héttől tudjak nekiállni komolyan :)