Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

gs7g6k8ch

Na, tetszik!

...úgyhogy bele kell húznod! :-D

gs7g6k8ch

Természetesen óra.
4:46 perc alatt még papírból se lehetne kivágni, nemhogy a 3mm-es rétegelt lemezből... :-)

gs7g6k8ch

Soknak tűnhet ugyan, de csak elindítod és később visszamész érte ha megnéztél két filmet. Így nem vészes. Nem kell felügyelni nagyon, mint pl. egy alu marást...

LittleSV

Órában számolva ez így tényleg k. drága hobbi :)
Én is otthagytam a gépem, rétegelt lemez gravírozásra. Most várom az új kuplungot klaviótól... Most a Z tévesztett lépést, hála égnek pozitív irányba így csak a kuplung tört, a szerszám nem...

PSoft

Soknak tűnhet ugyan,de csak elindítod és később visszamész érte,ha megjöttél a kocsmából.
[#nevetes1]

Nah...így lenne k.drága hobbi!:)

KoLa

97urdfkpc

Vicces hogy a hobbinak ezt a részét tartosd k. drágának.

PSoft

Holnap összekotrom hozzá a cuccokat.
Akkor...hogy is módosulna az eleje?

s2k5ycubj

Nem ártana a bemenetre 1K körüli ellenállás a föld felé,mert akkor kevésbé lesz érzékeny a zavarokra. Tehát az R4 és a Q1 találkozásánál a földre kéne kötni a másik lábát az ellenállatnak.

PSoft

Köszi!

Így már világos.:)

PSoft

Még egy kérdés.

Ha megépítem ezt az áramkört...
Van egy 200mA-el terhelhető +5V-om a vezérlőn.
Belefér a 200mA-be?

s2k5ycubj

Bőven,csak pár mA a fogyasztása.

LittleSV

Nem. Nem csak ezt. A gépet egyszer összerakod, már az sem olcsó hobbira. Aztán a gépidő egy munkadarabra 4 óra. A kettő együtt már a k. kategória. Lehet nem fogalmaztam pontosan (feleségem is mindig mondja hogy a felét kihagyom a mondandómnak, mert azt hiszem a másik fél számára világos mire gondolok :) )

hebo87

Kevés lesz az 1K, akkor nem fog kinyitni a tranzisztor, minimum 4-5K körüli legyen.

s2k5ycubj

Tényleg,mert az lpt-ről csak 5V-os jel jön.[#worship][#worship][#worship]