Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Ez egy régi készülék oldalfalából van kivágva. Nem túl tiszta,de natúr eloxált keményalulemez. Szépen forgácsolható,látszik,hogy közepesen ötvözött,talán AlMgSi5.

s2k5ycubj

A betű még nem fekete,de rövidesen az lesz. Ez a megrendelő kérése és szerintem is jól fog kinézni,ha elkészül! De majd a képek...

9b6n3fn2n

Érdekelne mivel tervezed az alu festését. Én is készítettem már hasonlót de sajnos a festék nem igazán tapadt meg az alumíniumon. Néhány hónap alatt felvált. Igaz szabadtéren volt a tábla elhelyezve.

000000000

...én normál trináttal festettem, injekciós tűvel színültig feltöltve. Mire megköt, egyenletes homorú lesz. 15 éve vannak homlokzaton felszerelve, kutyabajuk...
( a trinát, mint tudjuk, fordítva, mint az emberbőr, napsütésen kifehéredik, sötétben lebarnul....  persze csak a fehér  :)

f35ezvjs

Alapozd le cinkkromáttal.

HB BODY 960 2K wash primer

Kiváló kétkomponensű sárga alapozó, elsősorban alumínium, galvanizált, rozsdamentes acél és cink felületek kezelésére alkalmas. Keverje el az alapozót a hozzátartozó oxid bázisú BODY 960 ACTIVATOR (731)-ral. Felvihető egy rétegben 10 mm vastagságban. Kb. 10 perc alatt megszárad, nem szükséges csiszolni, átfesthető mindenféle alapozó festékkel (Kivéve a poliészter bázisúakkal! )
V.O.C megfelelő
Kiszerelés: 1 L, 400 ml
Szín: sárgásan áttetsző

9b6n3fn2n

köszönöm mindkettőt kipróbálom

000000000

http://www.imgserv.com/images/2015/04/09/8nvkBtH.jpg" border=0>
2001 óta ázik több mint... épületeken :)

000000000

...na jó...nem kellene mondanom, gyere rá...
nem kenem semmivel, petroleummal se, (AlMgSi) és hamar befestem hogy ne érkezzen oxiodálódni...
a bordó egyébként porszórt felület, könnyen leszedhető a túlfutott festék...

hebo87

Már rég próbálgattam a gépet, ezt csináltam ma.
méret 10,5x7,5cm, mindkettő 0,1mm raszter
Baloldali kép G-ray-el készült 250mm/min fekete 3000mm/min fehér beállítással, lézer power 45%.
Jobboldali mach3 plugin, 1ms-os implulzus nyújtással, full power, 1200mm/min.
G-ray-es mintha tisztább lenne.
http://i58.tinypic.com/nb44n4.jpg" border=0>

hebo87

Ja az a csík a jobb oldaliban, lefagyott a gép, újra kellett indítani, és újra kezdtem kivágott képpel.

Kelepeisz Lajos

PSoft

Igen,a G-ray-es tisztábbnak tűnik!
[#eljen]

Viszont a pluginnal készült meg,mintha talán mégis jobb lenne!
[#nemtudom]

Ha a szemeket nézem,a G-ray-os képen tűnnek valósághűbbnek.
A pluginos képen meg pld....a szem körüli fehér tollak/pihék kontúrosabbak/eredetibbek.
A franc se érti ezt!:))
Kisebb raszterrel nem próbáltad?

Ha jól számolok,a pluginos kép úgy 45perc körül volt.
A G-ray-os,hogy alakult munkaidőben?

hebo87

Igen, a kontrasztok különbözőek, távolról én is szebbnek látom a plugin-eset.
Pluginnél, jobban sikerült belőni, G-ray nél a fehérbe is halványan éget kicsit.
G-ray-el egy bajom van, nagyon hangolgatni kell és ha túl gyorsa állítom pöttyöződik.
Mert mehetne full powerrel gyorsabban de akkor már magas fehér sebesség kell 5000mm/min körüli azt meg valamiért nem bírja a gép. Így meg még 3000mm/min fehérnél még 45% powerrel sem tökéletes a fehér.
Pontosan nem néztem de mindkettő időben kb. 70 perc volt.

PSoft

Elbacctam az előbb a számolást,illetve nem is azt,hanem az írást![#falbav][#falbav]

65 percre jött ki a számított munkaidő a pluginos képnél.