Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

u3xrz0cut

Mekkora maróval martad? Publikus a dolog?

svejk

És a XI-es úgy maradt? [#vigyor2]

Tibcsi

Tibcsi

még nem ragasztottam rá, de majd odafigyelek..)))

u3xrz0cut

Drukkolok, hogy pontos legyen, persze ez sok idő.

vvvsmkgjx

Én is nézegettem jópárat az efféle óraművekből. Nagyon ügyes munka. Milyen fából készítetted? Rajzot vetted vagy saját tervezés? Látom többen rákérdeztek h publikus-e :) Szerintem volna rá igény. :)

Tibcsi

svejk

Szerintem pontos sosem lehet, hacsak nem valami klimatizált kalitkában járatják.
Még a rendes fém óráknál is sok sok emberöltő kellett mire megtalálták a speciális ötvözeteket amikkel kompenzálni tudták a hőingadozásokat.
A fánál a páratartalmat meg nem is kell említeni.

Bozso777

Első Relief-em...alapanyag tölgy...gravírtüm nem mondhatnám hogy túl jól szerepelt dee végül is nem rossz a minősége.
Festést még meg kell tanulni, hogyan is lesz igazán szép.
Mekkora sebességgel szokás a gravírtűvel menni ?

https://lh5.googleusercontent.com/-u1byhHcMtr8/VTapOuM76zI/AAAAAAAABX4/aDlo9P0j8p4/w958-h719-no/DSCF6284.JPG" border=0>

Tibcsi

Diófa a váz, és 12mm-es nyír rétegelt a kerekek. A raj, ingyen letölthető, pdf formátumban, egy kicsit átalakítottam,és kimartam.
itt a link:  http://www.woodenclocks.co.uk/

w0hgtwf3w

u3xrz0cut

Ezeknél az óráknál egy titok van, : perselyezni és azonos anyagból az érintkező felületeket legyártani, aztán eltakarni fával.Tehát páratartalom, hőtágulás, súrlódás stb optimalizálása.Az érintkező felületek csökkentése beszúrásokkal.Nem észt akarok osztani, csak foglalkoztam már vele...[#vigyor2] De minden megoldás érdekel, mert gyengém ezek az órák.

000000000

Látod, mikor én írtam, hogy a surlódés csaodákra képes, és képes megállítani egy órát, LEHÜLYÉZTETEK!

Nem mindegy, ki írja le ugyan azt!

000000000

Ezeknek a fa óráknak a funkciója elsősorban a dísz és nem a használhatóság.

svejk

Én meg fű vagyok hozzá, csak gondoltam az inga ha fából van, vagy van fa alkatrésze akkor cseszhetjük a kis súrlódást.
Vagy lehet az ingaórának nem is az inga része a lelke pontosság szempontjából?  
Az bizonyos, hogy az óra a látszólagos egyszerűsége ellenére roppant bonyolult szerkezet.