Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Gyönyörûek!
Én úgy futnék neki, hogy ha van egy 1 másodperces "klattyogása", mármint elméletben ennyi kéne legyen, akkor felvenném a hangot számítógéppel, vagy digi-diktafonnal, minél nagyobb mintavételi frekivel, és azzal pontosan látható mekkora az eltérés (pl.: két ütés között nem pont 1 sec az eltérés, hanem több, akkor pár próbálkozással közelíthetô lenne az ideálishoz a felvett és hangszerkesztôben kimért idôkkel).

keri

Jól néz ki.
Beállításhoz:
http://users.atw.hu/home-elektro/programok/programok.htm" TARGET=_fnew>Itt vannak szkóp és frekvencia mérő programok PC-re.

Nem próbáltam.

Szerintem mindenesetre a jelenlegi pontosság is elég szép eredmény, de gondolom nem is ez a lényege.

Kelepeisz Lajos

Gyönyörű munka Tibcsi, PSoft.

u3xrz0cut

u3xrz0cut

Nagyon szuper. Lassan besárgulok...[#wink][#vigyor2]

Rabb Ferenc

Tecccik! Engedd lejjebb az ingát kb 4 mm-t. Ha nem tévedek, akkor ennek a lengésideje 2 sec. Az ehhez tartozó ingahossz 0,996 méter. Elvileg. Mert ez csak elvileg matematikai inga. A szárnak és a bobnak is van tömege és kiterjedése

Tibcsi

Tibcsi

Köszönöm, de szerintem sokan meg tudják csinálni.

Tibcsi

Én is így állítgatom, de mivel nincs infó a pontos beállításról, marad a kísérletezés.

KBalázs

Keri ajánlotta szoftverek mindenképp jó kiindulási pontok, bár én tartanèk tôle hogy ennyire alacsony frekivel mem tudnak mit kezdeni. Ha van mûszerezettség (digi, vagy kurzoros analog szkóp), az a legjobb.

000000000

Nagyon frankó!
A ketyegés hangja is szupi lehet.
Feltehetnél egy videót.

8uz6e0bca

Sziasztok ! Én is faragtam egy ketyegőt, video is van , csak nem tudom , hogy kell feltölteni :) A tervekért köszönet Forgácsolónak , a közvetítésért Karinak !http://kepfeltoltes.hu/view/150509/2014.06_01__RA_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

VighLajos

Gratulálok! Nagyon szép!
Bevallom, óra-mániás vagyok.
Két véglet: egy darab falióra, az összes DCF-vezérlésű (8-10 db).
Szívesen elnézegetnék egy ilyet is a falon...
[#taps][#taps]

VighLajos

Még valami: a római "4" szerintem "IV", és nem "IIII".
De ez az élvezeti értékét nem csökkenti.