Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

9pk59nuy

A Golmatikot semmiképpen sem szabad kínai géppel egy topikban emlegetni!!! Ugyanis az a fegyveriparban használatos univerzális gép. Nagyon precíz és kimondottan strapa gép. dolgoztam rajta. Van kínai megfelelője, de arról nem tudom elképzelni, hogy a visszaállási pontossága vagy a futása akár csak megközelítse az eredetit !

designr

Kíváncsi vagyok az "eredeti"Golmatic " öntvényváza hol dermed meg?Sőt még a HBM is copizza Nézd http://opcenter.de/pub/cx16/HBM%20Kopie%20Golmatic%20NL%20en%20CE.pdf" TARGET=_fnew>HBM Golmatic copyAzt meg hogy egy gépet mire használnak,azt a felhasználó dönti el,nem a gyártó.De a Golmatic eredeti ára kicsit elgondo9lkodtató..számold ki hány 45 tipusú nagyságrendekkel komolyabb gépet kapsz az áráért.

Teaway

designr

A lényeg hogy biztosan nagyon jó kis gép az eredeti,DE 6 millió fölött van az új ára...Az öntvényváz pedig ugyanaz mint a töredék árért kapható klón..Szerintem mindkettő ugyanott készül..eredeti gondosabb meo..minőségi anyagok,minőségi csapágyak.,csicsa..Gondolom nem, a Golmatic honlapján található kis család készíti az első csavaroktól..PR nagyon jó..láttunk már ilyet.

9pk59nuy

Az eredeti Golmatic gépeket speciálisan a fegyveripar igényei szerint alakították ki. (Így a megjegyzésed, hogy "azt a felhasználó dönti el, nem a gyártó" pont nem igaz.)
Az volt a filozófia, hogy a gyártócsarnokban a sorbaállított gépekből a részműveletekhez az egyes gépeket beállították marásra vagy esztergálásra. Más munkadarab esetén az egész sort átkonfigurálták.  

"számold ki hány 45 tipusú nagyságrendekkel komolyabb gépet kapsz az áráért."
Mit értesz a komolyabb gép alatt?

designr

Amit ma Golmatic néven gyártanak és árulnak egy vagyonért akkor az csak halvány mása annak amiről te beszélsz.Ezzel nem gyártósoron gyártanak fegyvereke,hanem otthon barkácsolnak az emberek.A fegyverek ma igazi gépeken készülnek...Nézd meg a két képet.szerintem ugynaz a gép pici eltérésekkel de az ár talán tízszeres.Miért?De ha neked megéri.Te dolgoztál rajta.Te tudod..http://www.dama.ch/e_gol.htm" TARGET=_fnew>Eredeti
http://img1.topfreebiz.com/o2010-9/2/Turning-And-Milling-Complex-Machine-244636372.jpg" TARGET=_fnew>Klón

000000000

Segítséget szeretnék kérni! Ha valaki tudja Kristály Árpád E-Mail címét vagy telefon számát adja meg legyen szíves mert Rákosi M 1 es marógép ügyben szeretném felvenni Vele a kapcsolatot.

s7manbs8

Nevére kattintva előjövő ablakban benne van mail címe, vagy az nem jó ?

ywathzay

Ne haragudj meg, de ettől a géptől kellene elájulni? Nem arcoskodni akarok, de van egy Strigon szerszámmarógépem, majd 2 tonna, nem mai darab, de ezeket megeszi reggelire, és csak rajtam múlik, hogy akarok-e 1-2 százados pontossággal rajta dolgozni. Ja, az árát inkább nem mondom.... messze nem milliós tétel.

9pk59nuy

Nem értem, hogy Strigonnal miért kellene összehasonlítani? De ha mégis, akkor tegyél egymás mellé 6 darab Strigont és állítsd be azokra a műveletekre amire a Golmatikot szokták használni... Nem arra a célra készült.  

designr

6 Strigonnak már csarnok kell a Golmaticnak meg egy erősebb íróasztal.De Egyébként kár ezen vitázni..Remek kis gép egyébként, nekem is nagyon tetszik..ára-imidzse van egy kicsit eltúlozva..Az ilyen kombi univerzális gépeket nem mindenki szereti.van aki azt mondja egy gép egy feladat.Nekem tetszenek.Építgetek egy hasonlót..Maró-eszterga.csak ott nem fordítható a főorsó.Az alap egy kicsi TCFM-100 Csepel marógép.Wahli gyártott hasonlót.vízszintes főorsó,de emelhető..

9pk59nuy

Te vetted meg a dunántúlról a TCFM gépvázat? Az jó kis gép. Kiváncsian várom a beszámolót az építéséről!

Szirtimorc

Szia!
"Adok, veszek..."
#56656 hozzászólás

designr

nvnshmpmn

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Keresek M1 marógéphez gépkönyvet(Rákosi marógép).
Ha lenne valakinek felesleges, vagy valahonnan le lehetne tölteni, nagyon megköszönném.