Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

000000000

Üdvözlet mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni egy olyan próblémában, hogy egy Cugir FU 25-ös marógépen nem működik a villámjárat van-e valakinek ötlete. Régebben láttam valaki itt a fórumon szintén ezzel kűzdött nem tudom neki sikerült-e megoldani?

nffab2gnr

gyula65 elérhetőségét valaki megmondaná....pl:e-mail cím.

Gyula65

000000000

Sziasztok! Még új vagyok köztetek ezért elnézést kérek ha butaságot írok vagy csinálok! Keresek lerobban felújításra váró műszerész marógépet konkrét elképzelésem nincs nagyságra max olyan érdekel mint a Hbm 45! De bármit meghallgatok! Meg még alkatrészek is érdekelnek! Előre is köszönöm!

000000000

Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget igaz nem marógép de hátha!Újítok fel egy Dunavecsei Fo-13 oszlopos fúrót de hiányos az ékszíj hajtás rajta és fogalmam sincs hogy mik a hiányosságok!Ha esetleg lenne valakinek ilyen és tudna róla küldeni pár képet azt nagyon megköszönném!
Előre is köszönöm!

Virbo

Urak!

Valaki meg tudná mondani, hogy az MBF550-nek mekkora maximális távolsága van az asztala és a főorsója között?
Ha esetleg egy patronbefogóval is meg tudná mondani ugyan ezt, az maga volna a tökély...

w0hgtwf3w

Üdvözletem !
Egy kis közvélemény-kutatást szeretnék végezni. Vettem egy BF20-t így első ránézésre tetszik, de mindenképpen a CNC-ités mellet teszem le a voksom.
Nagyon várom azon fórumtársaim véleményét, tanácsait akinek van és átalakította CNC-re.  
Mennyi volt az átalakítás összköltsége?
Azt kapta az átalakítás után amit várt?
Stb.
A tanácsokat véleményeket előre is köszönöm.

iy567t72g

Az asztal és a főorsó közötti távolság 300 mm.

Virbo

Köszönöm. Ehhez még ugye jön a patronbefogó is akkor.

iy567t72g

9pk59nuy

Dunakeszin lehet kapni barkácsáruházban Quantum gépeket. Nem kell rendelni, fogd és vidd.

000000000

Kristály Árpádtól szeretném meg kérdezni,hogy  Rákos marógépet hogyan lehet vízszintes maróként üzemeltetni.Tudna -e erről feltenni egy két képet
Most tettem ajánlatot egy ilyen gépre de ahhoz nincs vertikál fej és elég romos a gép érdekelne mi a véleménye erről a kis marógépről és a felújításról lenne -e egypár kép ami nagy segítség lehetne nekem is.Jó lenne privátba felvenné velem a kapcsolatot E- mailem aditex@vnet.hu

svejk

Menyiért adják őket?
Tudsz példát mondani?

000000000

Gondolom az a bizonyos bajusz hauze-ről van szó.
Ott 1-1.5éve láttam egy BF16-os marógépet 300-350e körül.
Már nem emlékszem pontosan menyi volt pontosan, de azt hittem hogy kulcstartónak szánták azt a gépet.    [#hehe]
A kisujjam már az elején beszorult a főorsó kúpjába tehát maximum  morse 1-es lehet.
A BF20-as 110-120kg lehet, azt egyedül dobtam fel a helyére mindenféle emelő nélkül.
Ez a BF16 max 60-70 kg lehet mert simán megemeltem.    
Íróasztal sarkán jól mutatna mint szobadísz, de arra kicsit drága lenne.  
Talán valami kis Optimum eszterga volt még nekik raktáron hasonló horror áron.
Anno 5-6 éve mikor vettem a gépet akkor volt 250,000Ft, most meg 450-töl is több lehet.
Jól elszálltak az árak!