Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Ennek ellenére én marogattam anno kisfúrógéppel. Tolópotenciométerek, kapcsolók, stb. helyeit vékony alulemezbe 2-3mm-es újmaróval.  Fióksínes kocsi fából, munkadarabot vonalhoz beigazítani, pillanatszorító, előtolás puszta kézzel. :) Mekkora előrelépés volt ez anno a lombfűrészhez és a tűreszelőhöz képest...
Persze pár tokmányreptetés után úgy össze lett gyógyítva, hogy szerelhetetlenné vált.
A régi szép idők...   :)

000000000

Üdvözletem!
Érdeklődni szeretnék, hogy mi a tapasztalatotok a cruz által forgalmazott BF20L marógépről. Illetve a cégről. A topikot visszaolvasva látom, van néhányatoknak. Válaszotokat előre is köszönöm szépen.

000000000

Üdv mindenkinek!
Van esetleg valakinek ME-1000 vertikálfejbe való behúzószárról és annak lerögzítő (a főorsó végébe betekerhető)csavarjáról rajza?

Csuhás

Volt itt ez téma, rajzot is linkelt valaki, illetve megmutattam az általam használt alternatív megoldást ( Szedett-vedett maróim miatt nekem többféle menetű és hosszúságú behúzószárat vagyok kénytelen használni. Illetve a lendkerék miatt az eredeti megoldás eleve nem jó nekem. )  

svejk

Én még az optimumtól vettem 6-7 éve.
Keveset használom, de amikor szükség van rá akkor nagyon jó szolgálatot tesz.
Ki kell tapasztalni a határait és ha azokat betartod, akkor meg leszel vele elégedve.

000000000

Köszönöm szépen a választ

fpd0kbd4

Üdvözletem!
Segítséget kérnék strigon ME-250 marógéppel kapcsolatban.Ha valakinek lenne letölthető gépkönyve,vagy bármilyen szerényebb dokumentáció akár csak a kezelésével kapcsolatba is, kérem ossza meg velem.(jóáras nyomtatott változat is érdekel)

fpd0kbd4

s7manbs8

w0hgtwf3w

Urak!
Megjöttek a golyósorsóim anyával együtt a BF20L-hoz.
Kérdésem az, hogy ezzel a szettel nekiállhatok-e a BF20L átalakításának (motor, és motortartó már megvan) vagy ezekhez a golyósorsokhoz kell még valami szerelőkészlet.  
Az optimun hungária még valami golyósórsó szerelőkészletet irkál 200 Eur-ért tengelyenként

000000000

Sziasztok,
Fel tudna rakni valaki (vagy nekem elküldeni) egy (HBM) BF 30 gyári motorról egy fényképet? Igazából az adatlapjára vagyok kíváncsi (meg arra, hogy esetleg ráfér-e a motorja a BF 25-re különösebb átalakítás nélkül)?
Plusz ha már így benne vagyok a kérdezésbe, esetleg tudje-e valaki pozitív válasz esetén arra, hogy a BF 25 gyári motorvezérlője ugyan az-e, mint a 30-é (vagy hogy el bír-e vele).
Köszönöm előre is!

000000000

1 másodpercig se foglalkozz azokkal a szénkefés motorokkal.
Ki kell cserélni egy aszinkron motorra frekvenciaváltóval és többet nem lesz gondod a főorsó meghajtásával. ( és sokkal csendesebb )
Igaz ez kisebb optimum gép, de legalább látod mivel jár a művelet.

http://sware.hu/hobbycnc/Comments.php?TopicID=13&Keyword=images&Page=3" TARGET=_fnew>BF 20 főorsó motor csere képekben. LINK

svejk

Kicsi az eredeti vagy bakrepált?
Van egy eredeti motorm a BF25-höz.