Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

kuv5p7226

Ha lapkával adják, vedd meg, sokáig tart. Amennyit te forgácsolsz, kitart vagy 10 évig. Amúgy Gulácsi Zolit kérdezd, neki van rengeteg lapkája. Ha van nála, akkor érdemes beruházni rá.
Gyári áron horror.

Csuhás

Nekem nem elkopni szokott hanem valószínűleg az én bénaságom miatt inkább kitöredezik. Egy garnitúra 12db lapka van benne. No akkor megveszem.

kuv5p7226

Nem hinném, hogy a te bénaságodról van szó, másra gyanakodnék. A vídia érzékeny az ütésre, egész pontosan a belépési pillanatra, amikor megkóstolja az anyag szélét.
Ha a gépben van valami kotyogás, vagy túl nagy előtolással megy be az anyagba, akkor töredezhet. Utána ha egyenletes az előtolás, a lapkás fejek előtt nincs akadály, iszonyat értékeket lehet adni neki.

jani300

Nem igazán merek már hozzászólni . Egy öreg átalakított "kecskelábas" típusú gépe van . Arra gondoltam maga a gép se lapkás szerszámok használatára van tervezve . Lehet alapból sem elég merev . Kíváncsi lennék a véleményedre .  

kuv5p7226

Tudom.:-)
Azért írtam amit írtam. Attól, hogy hagyományos gép, még lehetne lapkás fejjel marni vele. Ezért is gyanakszom a gép lazaságára, esetleg kotyogására.

jani300

Köszönöm ! Egyáltalán nem a gépet akartam kritizálni .  Szépen rendbetette .

svejk

Ez így van, hagyományos kézi gépre ezért nem is ajánlja egyik szerszámgyártó sem pl. a keményfémszerszámokat.
S nem csak a kottyanás hanem az egyenletes előtolás sokat számít főleg ahogy írod a bekezdésnél.

Csuhás

Reagálok pár dologra: A gép valóban egy öreg kecskelábas masina, lógása is van, de odafigyelve használható. Van előtolás mindhárom irányba, így az egyenletes előtolás adott. Lapka kipattanás nekem legtöbbször álló helyzetben a munkadarabot nekikoccantva  következett be. Amatőrként elfekvő lapkákat szoktam venni, akadt köztük igen gyenge, de van olyan is ami sokszorosát bírta a másikénak.

A megvett marófejnél viszont az életlen képen nem látszott hogy nem az eladó által írt ötszög, hanem hatszög lapkák vannak a fejben.

zyg3siamw

Mai nap szerzeménye : Fp1 klón, PRVOMAJSKA ALG-100 marógép,az összes gyári tartozékkal (kivéve satu): fix asztal, forgatható szinuszasztal, 38 mm-es osztókészülékes forgóasztal, géplámpa, vízszintes maró feltét, véső feltét, nagy sebességű főorsó feltét motorral,több tucat patron.
Állapota nagyon jó, csendes járás, hosszirányú és függőleges gépi előtolás.Hibátlan ,rozsdamentes hántolás.1956-os gyártás.

zyg3siamw

http://kepfeltoltes.hu/view/140402/PICT00060_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

zyg3siamw

Talán most

http://kepfeltoltes.hu/140402/PICT00060_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Bicska

Kicsit most irigykedek [#wink], jó munkát hozzá!

Csuhás

Gyönyörű gép! Az fp1 mindig is nagy kedvencem volt. Nekem sokkal szimpatikusabb a ez az elrendezés mint pl Me1000 kialakítása.

Kristály Árpád

Zoli!

Gratula!!![#taps][#integet2][#eljen][#worship]

Kristály Árpád

Halihó Csuhás!

De egyet elfelejtesz... van jobb is a Rákosi féle??? M-1-es 450-milkót megy hosszában!
Viszont nincs keresztszán előtolása...?

Üdv.: Árpi