Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

000000000

Kicsi :)

De első körben meg szeretném őrizni a kinézetét, nem akarok olyan böszme nagy motort. Egyébként rengeteg megoldás létezik, már utánanéztem, de első körben erre szeretnék választ (mert azt még nem kaptam).

Még 1 kérdés: mit lehet tenni (ha lehet egyátlán vmit) az ellen, hogy amikor fúrok - és a tengely ugye emiatt nincs rögzítve -, hogy ne vagy csak cak kevésbé üssön?

istvan58

es egy olyab motor amit én vattem a gépemhez?

topikomba a #961

2nbj3n5m

Szeintem ilyen Euró árak mellett inkább a forintós megoldást választanám.
Mfg.: Száraz János

w0hgtwf3w

Lehet, hogy félreérthetően írtam.
Nem az valuta típus a kérdés, hanem az, hogy mit takar az, hogy szerelőkészlet.  
Az még kell, vagy neki lehet állni nélküle is ?
Azt hittem már csinált itt valaki ilyet és megosztaná velünk a tapasztalatait.
Különben ha lesz időm akkor nekiugrok és mindent fotózok majd.  
Remélem másnak majd ez lesz a segítség.

svejk

Nem gondolod, hogy most egy súlycsoportban van a motor teljesítménye a mechanika többi elemeivel?

Ez a második kérdésed is arra utal, hogy nem lehettél eddig sem kíméletes ha ilyen ütést tapasztalsz. Az enyém 7 év után sem ütött.

svejk

Őszintén szólva én felesleges pénzkidobásnak tartom a CNC-sítését. Az úgy jó ahogy van.
Inkább a segítségével készíts egy csak CNC gépet. Aztán a BF20-at tartsd meg fúrógépnek, vagy add el. Itt a fórumon már többen elkövették ezt a megoldást.

w0hgtwf3w

Hát ezt is jókor mondod :)
Már megjött minden hozzá. Csak neki kellene állni az átalakításnak.
De hát az idő :(

000000000

Svejk jól mondja, én is átalakítottam az ilyen gépemet de úgy, hogy azt bármikor vissza lehessen alakítani.
Egyszerűbb kis marásokra vagy helyzet fúrásokra megfelel mint CNC, de relief-et nem akarja rajta gyártani !
A fecske farkos vezetés nem szereti ha nagy sebességgel oda vissza járatod sok ismétlődéssel.
Vagy összerágódik vagy szimplán elkopik.
Lehetne még sorolni a hátrányokat, de nagy vonalakban ennyi is elég.

svejk

Mondtam én volna hamarabb is ha kérdezed! :)

Ahogy Pál írja, csak akkor fogj bele ha megoldod az automata kenését a szánnak.
Én a saját gyári központi kenéssel ellátott gépem ágyát berágattam a tesztideje alatt.  
Volt ám riadalom! De szerencsére csak egy rövid 10 mm-es rész rágódott össze.

A munkaterületét pedig az első nap alatt ki fogod nőni, főleg ugye Y-ban.

000000000

Nem jól látod... Most vettem a gépet újonan, nem csináltam vele semmit sem. Gyárilag üt...

Motor: a mechanika biztosan ehhez van tervezve, de ahogy nézem a többieket akik motort cseréltek, a mechanikát nem módosították (gondolok itt pont a linkelt módosításra és nem pl. szíj hajtás teljes átalakításra).
Nem írtam, hogy mire és hogyan akítanám át, csak kértem pár fényképet... Egyelőre nincs is szükségem nagyobb teljesítményre, csak szeretek mindennek alaposan utánaolvasni, nézni.

000000000

Újonnan vetted akkor már most vidd is vissza, hogy mi ez a xarhalmaz.
Ok hogy kínai, de azért ennyire ne legyen már az !

svejk

Értem.

Akkor Fogadd meg Pál tanácsát és haladéktalanul jelentsd nekik a hibát.
talán vissza sem kell vinni, helyben megjavítják.

Mellesleg akit én ismerek és motort cserélt, az nem éppen rendeltetésszerűen használta a gépezetet. :)

w0hgtwf3w

Hát ezzel egy kicsit elszomorítottatok, igazából én az alu-ból épített gépeknek az alkatrészeit akarom készíteni vele.
Motortartó bakok, hídlábak stb. ....

svejk

Arra jó lesz, de feltétlen kell oda CNC?
Legfeljebb nem lesz olyan design-os.. :)
Nem lesz kicsi a munkaterület?

w0hgtwf3w

Hát nagy nem lesz az biztos.