Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

jani300

Jó az ötleted . Van nálam egy olasz lefejtőmarógép huszon éve , nemsokára méh telepen lesz . De nem ez a lényeg , mk3-as vertikálfejjel dolgozik , azon több kilós lendkerék van gyárilag .

Robika37

Írtam mail-t ! Lefejtő maró témában.  
Üdv: Robika

jani300

Írtam a semleges csevegőbe ,megpróbálom itt még egyszer . Tegnap lett egy "MWM RUHLA" típusú kis szerszámmaró gépem . A főhajtása két kuplungos sebességgel és azon belül fokozat nélküli szabályozással volt megoldva . A hajtómotor és a vezérlése már nincs meg . Azt kérdezném ismeri e valaki milyen motorral és szabályozással volt megoldva a hajtás . Ötletem van  pótlásra , asszinkron motor frekvenciaváltóval , vagy egy szénkefés targonca szivattyúmotor valamilyen egyszerű szabályozással (mert ez van ). Sokat nem akarok rá költeni csak érdekelne milyen volt .

s2k5ycubj

Szerintem,ha sokat akarod használni és gazdaságosan,ne a targonca motort tedd rá! Vagy ha igen akkor számolj egy komoly nagy áramú táppal és minimum PWM-es vezérlővel,ha pénz nem számít speed control-lal.

s2k5ycubj

És esetleg egy step-dir-es bemenettel.

jani300

Számít a pénz hitelre vettem .A

jani300

Már megint félre nyomtam . A targonca motor táp egy egyenáramú hegesztőtrafó lenne . 70v 2kw kb a targonca szivattyú motor . A vezérlés még talány . .

s2k5ycubj

Ennek nem olyan a gyári hajtása mint a legkisebb kinai esztergának:egy 300W-os dc motor tirisztoros szabályozóval?

jani300

Ezt kérdezném ! Csak a potméter van meg belőle . De legalább rá van írva mennyit forgott . 40-2200

jani300

Persze egy 2,2 kw os asszinkron motor tökéletes lenne a két mechanikus sebességgel (előtét tengely) , lehet ilyen is volt . De a frekiváltó vetekszik a gép árával , meg a paraméterezés se menne egyszerűen .

s2k5ycubj

Ha szerencséd van az einhell hungáriánál kapsz hozzá,de biztos nem lesz olcsó. Nekem van egy ilyen esztergám,de nem szertném most ezért szétszedni a panel másolása miatt,egyébként meglepően jól működik a fordulatszabályzása. Próbáld meg hátha visrosszajzolta már valaki,nem bonyolult,egy lm324-es ic és 2-4 tirisztor viszonylag kevés alkatrésszel körítve. Ja és a targonca motor nem lesz nagy rá? És a hegesztőtrafóról hogy szabályzol fordulatszámot?

jani300

Szivattyú motor az nem nagy . Ne szedjél szét semmit . Annyira nem sürgős , annak is örülök már hogy tető alatt van , utánfutón hoztam el , 1tonna . Dahlander motorom is van ,ráér  csak kíváncsi vagyok milyen lehetett , a neten nem találtam semmit róla .

jani300

Köszönöm a segítséged !

fs9s63xkf

Nincs meg véletlenül valakinek a BF20 3D-s rajza?

kuv5p7226

Max gépkönyvet tudok adni, de gyanítom, hogy neked valami CAD rajz kéne róla.