Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

fs9s63xkf

Köszi, az van, igen IGES, STL rajzokat szeretnék, nincs kedvem megrajzolni.  
Ha más nem akkor megveszem:  
http://www.benchtopprecision.com/bf20_model.html" TARGET=_fnew>BF20 in 3D

kuv5p7226

Mihez kellene? CNC-síteni akarsz? Abban tudok segíteni. Esetleg engem is érdekelhet a rajz, keress meg privátban.

fs9s63xkf

Az ékpályákat szeretném kiváltani lineáris vezetékekkel az X,Y tengelyeken és jó lenne megrajzolni hogy mi hogyan fér el.

kuv5p7226

Nem ér annyit az egész. Van gyengébb pontja is, az orsók. Aztán az egész mechanikának nincs akkora stabilitása, pontossága, hogy ez kifizetődő legyen.

Amit lehet tenni, az az orsók kiváltása és a léptecsekkel való meghajtás.

De csodát akkor se várj.

2nbj3n5m

Nézz be a www.einfach-cnc.de oldalra.Ott van párr instrukció.
Mfg.: Janko /Száraz János/

fs9s63xkf

A főorsó nem maradna, rosszabb meg nem lesz az átalakítástól :)
Ezért lenne jó látni rajzokon is hogy egyáltalán kivitelezhető-e értelmes kereteken belül, vagy tényleg nem érdemes szenvedni vele.

kuv5p7226

Nekem van hozzá CNC szett, a motortartók, motorok, készletben, amibe beszállnék az egy szett golyósorsó.

Gondolkoztam, hogy valami CNC szettet gyártásba vinni ehhez, de nincs energiám belevágni. Legyártani már tudnám, de addig túl sok szöttyögés lenne vele.

zc6b3g9pv

Sziasztok!
Valaki szedte már szét a BF20L marógépnek a finomelőtoló részét?
Az enyémmel bármit csinálok nem működik.
Kösz a segítséget.

9pk59nuy

Nem, de kevés titok van benne. Ha rugós a szerkezet, akkor SZEMRE VIGYÁZNI!

000000000

Pedig elég egyszer szerkezet a BF20.
Úgy már próbáltad hogy a főorsó kézi előtoló karja közepén azt a nagyobbacska recézett csavart koppanásig becsavarod, és utána próbálod a finom állító részét?
Mert a kézi kar csak ilyenkor kapcsolódik azzal a kúppal amit a finom állító része forgat.
Amúgy meg nyugodtan szétszedheted mert NEM a karnál van a főorsót visszahúzó rugó.
Természetesen ez csak az originál Optimum BF20 Vario-ra vonatkozik és nem a hasonló koppintásokra.
Mert már kicsit tele a hócipőm azokkal akik keverik a szezont a fazonnal.
Példának okádék: mikor hozza a fazon a hiltit és kiderül hogy egy 3 forintos kínai fostalicska ütvefúró.
De ott van a flex is aztán ott is kiderül hogy a Flex márkájú sarokcsiszolóhoz annyi köze mint madártejnek az ornitológiához. [#hehe]

Bocs az iróniáért!

zc6b3g9pv

Kedves Pál!
Köszönöm az instrukcióidat.
A recézett csavart becsavartam koppanásig és a finomállító gomb forgatására semmi sem történik.
Nem mozdul az orsó.
Most vettem a gépet és még nem is használtam, csak kipróbáltam a funkciókat.
A garázsomban most rettenet hideg van és nincs kedvem ott fagyoskodni, ezért gondoltam, hogy elvben foglalkoznék a dologgal.
Nincs esetleg képed a szétszerelt állapotról?
Ja,igen.A gép eredeti Optimum.
A gépkönyv robbantott ábrájából azt nem látom, hogy mi mehet ebben tönkre?
A csiga és csigakerék  valószínűleg nem.
Jól gondolom, hogy a 256-os tételszámú recézett csavar szorítja meg a 263-as számú csigakereket a 265-ös tételszámú tengely vállához, ami egyébként szabadon futó?  
A rajzon nem látok kúpos alkatrészt,csak egy távtartó van a csigakerék melett.
Lehet, hogy csak újra kellene hézagolni?
Üdv.

000000000

Sziasztok.
Segítségeteket kérném! Vettem egy jugoszláv marógépet. A típusa: ALG-100E. Sajnos a vezérlő-kapcsoló szekrénye hiányzik. Ha valaki ismerné ezt a gépet esetleg tudna hozzá elektromos kapcsolási rajzot vagy akár ismerne olyat akinek ilyen gépe van vagy bármivel a géppel kapcsolatban segítene azt nagyon megköszönném! Megpróbálok képet is feltenni, remélem sikerül!
Előre is hálás köszönet minden segítségért!
Üdv: K. László

000000000

http://www.njuskalo.hr/image-big/strojevi-obrada-metala/glodalica-alg-100e-slika-12367732.jpg" border=0>

000000000

http://www.njuskalo.hr/image-big/strojevi-obrada-metala/glodalica-alg-100e-slika-12367733.jpg" border=0>

000000000

A képek a gépről. A vezérlőszekrényen lévő digitális kütyü nem alaptartozék. Az már egy korszerűsített kivitel, de az én gépem teljesen ilyen. Köszönöm a segítségeket ismét!

Üdv.