Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

000000000

A fogásmélységnek max 0.2mm-t szeretnék elérni.

HJózsi

Az E240 kb 80 W teljesítmény leadására képes, acélok marásához pár száz Watt-al lehet kezdeni, még ha kicsi is a fogásmélység, a 8-as átmérő nem kicsi ...

000000000

Tisztelt Hölgyek/Urak!
Tegnap szereztem egy me1000-e strigont. Nem tudna valaki segíteni hozzá való gépkönyvel? Mintha hiányozna eg két dolog hozzá,és ahonnan hoztamott térdig ál a gépalkatrész. Szeretném tudni mi való hozzá a rakásból! Köszönet!

000000000

ál=áll
könyvel=könyvvel  

000000000

8 mm maró telibe
0.2 mm fogásmélység
300 mm/min előtolás
acél marása

Ehhez a forgácsoláshoz 24 W hasznos P kell, így
egy E240 még akkor is megoldja ezt, ha csak 40% körüli az áttételed hatásfoka.
Van egy olyan érzésem, ha nem kellően merev a géped mechanikája, akkor nem a marómotor, hanem inkább a géped mechanikája fog már ebben az acél marásban is korlátozni.

fektiforg

000000000

Köszönöm szépen!
Igen,egy ilyen érzésem nekem is van. Mostmár hengeres lineáris csapágyak vannak mindenhol beépítve,Z tengelyen NSK LH 15 Z sínek majd ha lesz egy kis időm dobok fel pár képet,de mostmár én is mérnöknek tanulok Kecskeméten a Gamfon,szóval nincs valami sok időm a géppel foglalkozni,de remélem egy nap ezek a számítások nekem is így kisujjból fognak menni,mint neked.

fektiforg

Gondolatmenetbe csak egy hibát látok.. - Ricsi valószínűleg max. nem 300mm/min gyorsjárati
mozgást szeretne. Feltételezve pl.  
a motor névleges fordulatán a gyorsjárat 1500mm/min, akkor az E240, 300mm/min előtolásnál kb. 16-W -al terhelhető folyamatosan.

000000000

Te biztos érted, amit írtál, nekem totál káosz a mondókád.

HJózsi

E240 mint főorsó ...  gyorsjárat levegőben van... 0 terhelés ...

fektiforg

Igazad van !!! Valamit nagyon félreértetem...

000000000

9pk59nuy

Elegáns átalakítású a gép. A főorsó vezérlés az alakítás során elő lett készítve, vagy majd a felhasználó oldja meg?

Miki2

Csináltam egy kis http://www.youtube.com/watch?v=2xACyyzE9DY" TARGET=_fnew>videót az átalakított E1N gépemről.

Esztergálás 1820-as fordulaton, menetvágás 910-es fordulaton,
keresztbe fúrás, majd leszúrás újfent 1820-as fordulaton.

u3xrz0cut