Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

hf5gdxsdn

Sziasztok!
Szeretném a marógépemet (Strigon ME 1000) 4db rezgéscsillapító bakra helyezni.
A kérdésem az hogy véleményetek szerint van e ennek értelme , illetve hogy lehet-e igy megoldani a problémámat, ugyanis ha müködik akkor elég zajt termel a házban.
A kétségem az hogy igy nem lesz az egész gépalap alátámasztva hanem csak a négy sarka. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?
Üdv.

f35ezvjs

Szia!
visszaemlékezve mikor bevittük a műhelybe a strigont, és még nem volt lerögzítve bizony csendesebb vol.
Majd kifúrták a betont és bebetonoztak 4 csavart amihez rögzítették , akkor már hangosabb volt. majd kaptunk egy ötletet vegyük le a négy csavarról és véssük ki majd öntsük ki ólommal és úgy helyezzük rá a csavarokra. A gép szép csendes lett. majd 400mm re lett befúrva 100 mm luk majd bele a csavarok kiöntve ólommal és nagyon sokáig igy volt használva.

HJózsi

Szia!
Deák Józsi megoldása biztosan nagyon jó, hiszen saját tapasztalat. A gépláb megoldás nálam bevált, noha a gépem csak kb. 370 kg, viszont a mindössze 5 mm vastag gumi tappancsoknak köszönhetően éjfélkor is marhatok, nem hallják a lakók (6 lakásos társasház). Esztergánál ugyanez. Egyszer lejött a lányom és kérdezte, "apa te az előbb is dolgoztál a géppel? ...  Mert fent nem hallani semmit ... " Szóval a gépláb is segít a helyzeten egészen biztos! A szintezés is könnyebb lesz ...

hostya

Mindenképpen javaslom a 'papucsokat'.
Nekem mielőtt nem voltak, az egész házban lehetett hallani ha ment a gép.
Így viszont a műhely fölötti szobában is alig hallani.
Most ilyenek vannak alatta.

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/ME%201000%20papucs_smal.jpg" border=0>

A forgács ugye... félórája még dolgozott... :)

hf5gdxsdn

Szia hostya!
Na erre a képre vártam. Talán még a gép is ugyanaz. Amint látom a te "papucsaid" szintezhetők. Meg tudnád mondani hogy pontosan milyen tipusúak, esetleg hol vetted, na és ha  egy közelítő árat is tudnál... ? Ehez hasonlót vagy talán ilyet a Meta-vulk kft-nél láttam.
Nagyon köszönöm Deák Józsi és HJózsi válaszát is.  
Tibor

hostya

A gép ugyanaz. :)
A papucsokat a géppel vettem, -valami orosz-  
Az eredeti szintező csavarokat ki kellett cserélnem hosszabbra,(M16 menetes szár) mert nem érte át a gép talpát.
A gép egy raklap emelő (béka) segítségével került a helyére, és hogy ki lehessen húzni alóla a békát, le kellett 'talpalni'.
Utána visszaengedni és szintezni.

Rabb Ferenc

Ilyenek vannak alatta?

http://kepfeltoltes.hu/111128/Tappancs_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

svejk

Pont ilyeneken nyugszik az E2N-em.
Én meg azt hittem valami nyugati CNC alatt voltak :(

Rabb Ferenc

Biztosan azért hitted, mert az utolsó sor szöveg lekopott. MADE IN US [#nevetes1]

Így biztosan felismerted volna: Сдэлано в СССР

HJózsi

hostya

Igen.
Érthetőbben: да  [#wave]

zyg3siamw

BF20 tulajoktól kérdezném,hogy oldották meg a főorsómotor hűtését ?Nem szeretném cserélni a gyári DC motort (anyagiak). A vezérlő FET-ket jóval nagyobb hűtőbordára (bordázottra) teszem át.Viszont a marómotor hűtése? Ventilátorra gondoltam ,de melyik a jobb: fúja vagy szívja a levegőt ?[#wow3]

Révész Richárd

Általában jobb ha szívva van.

svejk

Nekem négy éve megvan, még a burkolatot sem szoktam levenni.
Tudni kell a határokat....

000000000

Nálam az elektronika pukkant meg, akárhogy is küzdöttem ellene. Szvsz nem a motor a gyenge láncszem.