Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Lámpás !

Ha jól emlékszem neked van FUS maród, ugye ?

A helyi cimborám érdeklődik, hogy nem tudsz e esetleg a géphez valami gépkönyv letöltési helyet, vagy esetleg nincs e neked ilyened.
Várom a válaszod.

PSoft

Sziasztok!

AVIA FND25 marógépnek keresném a gépkönyvét,vagy linket ahonnan letölthető.
Elsősorban az elektromos rajzok érdekelnének.
Ő lenne az:

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/FND25_marog%e9p/55903-frezarka-narzedziowa-fnd-25-avia-1.jpg" border=0>http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/FND25_marog%e9p/55903-frezarka-narzedziowa-fnd-25-avia-2.jpg" border=0>

A gép megvan,viszont a vezérlő(kapcsoló)szekrénye hiányzik,azt kéne "legyártani".
Óriási segítség lenne az elektromos kapcsolási rajz,az utángyártáshoz.
Ha tudtok,segítsetek!
Előre is köszönöm.

4um5b65d

Ezekben a gépekben az a jó, hogy egy villanyszerelő is össze tudja dobni a kapcsoló szekrényt.
Talán  jobban járnál mint rajz alapján létrehozni egyet.

PSoft

Nem akarok én villanyászhoz menni vele!
Van a háznál.:))

Úgy huszonéve jópár ehhez hasonló szerszámgépet újítottam fel(magyarítottam)elektromosan,(vörös proli,TOS,lengyel,bulgár gépeket)a volt cégemnél.
Van ezen a gépen jópár dolog,(a főorsó lágyindítása,egyenáramú fék,három mágneskuplung az előtolásnak,joystik az előtolásvezérléshez,elektromos végállások)amikhez azért jó lenne,ha megvolna támpontnak az eredeti kapcsolási rajza.

Így is meg lehet csinálni,a semmiből,csak így tízszer annyi idő,mire kibogarászol minden a géptestbe menő drótot,hogy ki-kivel van,meg mikor játszik.:)

PSoft

Guggli-barátom talált egy képet a vezérlőszekrény belsejéről.
Így nézhetett ki "legény" korában:
http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/FND25_marog%e9p/55903-frezarka-narzedziowa-fnd-25-avia-4.jpg" border=0>
Na,ezért kellene a rajz!

yuagaci9g

Megvan a FUS22-es gepkonyv.
Mi legyen vele?
Szkenerem nincs, esetleg fotokat kuldjek?
Milyen nyelven erdekel?...Angol, francia vagy nemet szoveg van.

4um5b65d

Ha nem túl nagy meló akkor kérlek fotózd le a cuccost.
Az angol szöveg teljesen jó, de még a Román is ha van, mert érti valamelyest a nyelvet, onnan települt át ide hozzánk.
Köszönöm a segítségedet.

4um5b65d

Nem mondod, hogy épp villanyász lennél  
?!?
Hogy neked micsoda szerencséd van... [#buck][#crazya]
Nem annyira bonyolult ez a szekrény. Én inkább még át is húznám a géptest vezetékelését, ha saját célra lesz. Jobb azt pontosan ismerni, hogy ki kivel van.

ukcge40u

Az SK40 és a BT40 között az egyetlen különbség az, hogy a kúphoz képest a szerszámcserélő hornya máshol van. A BT40-esnél a kúptól messzebb van a horony, az SK40 pedig közelebb.
Hogy milyen gomba van beletekerve, az szinte mindegy, nálunk 3 féle gomba is van használatban SK40-hez.
Most megyek melózni, fotózok,és egyértelmű lesz. :)
Feltéve, hogy van rá igény... :)

000000000

Fele ekkora méretben megtudod csinálni mai anyagokkal. Jó munkát hozzá!

PSoft

Tudom,és úgy is lesz!:)

Közben a tulaj részéről felmerült a főorsó/frekiváltó gondolata is,mert állítása szerint:"van valami gondja a mechanikus váltónak is".[#conf][#csodalk]

Köszönöm a bíztatást.[#wave]

Teaway

Kis fordulatnál a mechanikus váltó adta nyomaték verhetetlen. Érdemes megjavítani.

PSoft

Én is ezt mondom,de...
Tudod... ,ahogy a megrendelő "parancsolja"!!!:(

Teaway

Ahogy nézem a szekrény belsejét, nem mai a csirke.

000000000

Háromszor akkora motor, frekiváltó és minden "OK".