Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

nffab2gnr

Nem lehetséges,hogy Ő a keresett személy? "Knapp Róbert professzort és a magyar Hollander Aladárt vonta be. Laboratóriumában a világ első hidrodinamikus csatornáját építették meg. Ebben a szivattyúlapátozást tanulmányozták és megállapították mikor kezd a szivattyú kavitálni. Munkájuk eredményeképpen közel 90 %-os hatásfokú szivattyúkat tudtak építeni az eddigi átlagos 60 %-os hatásfokú szivattyúkkal szemben."...1920-as éveket írunk.Meg a szivattyún van egy halom kollander.

4um5b65d

Hát én ezeket a hollandereket időben jóval előbbre tenném.
Szerintem amióta gőzmozdony van azóta ezeket ismerniük kellene.

nffab2gnr

...és az nem lehet,hogy ez a Stephenson gyerek a mozdonyain úgy hegesztette össze a csöveket pl.inverteres hegesztővel és a Hollander Aladár később javasolta,hogy jobb lenne azért a holland(i)er.Években olyen sok különbség nem volt köztük:)))

4um5b65d

Hát ez az inverteres dolog kissé elgondolkodtatott.
Ebből kiindulva nagy valószínűséggel a lovas szekerek fa részeit hagyományos ívhegesztővel rakták össze hurkapálcika elektródával.
[#taps][#nevetes1]

nffab2gnr

...sőt amikor a romaiak építették azt a q-va hosszú vizvezeték rendszereket,nehogy'má nem tettek valahova 1-2 hollandit,jó lehet hogy kőből volt ....mert,hogy ez a fejtegetés szorosan tartozik a BF20,Kami...témához.Még jó hogy éjjel van az adminok már alszanak...
más: nem jössz Fehérvárra,vagy mész?

svejk

Az ám tényleg!
Két helybeli versenyző, elcincálhatnátok egymást....

4um5b65d

Régebben úgy gondoltam, hogy nem megyek ilyen talikra, de most már annyian "b.sz.gatnak" miatta hogy terhesgondozásra is járok és úgy gondoltam betoppannék valamelyikre hogy belecsapjak a fórumlakók markába. :)
De hogy mikor azt még nem tudom...
Arra nekem újból kell születnem, hogy egy hétvégi napom szabad legyen.

Rabb Ferenc

Na akkor igyekezz, még három napod van rá!. Ilyen közel Pécsett-hez (remélem így az igazi kultúrfővárosi magyar - vagy nem?) soha nem volt még tali.

robroy007

NA most elárulom nektek, hogy nem értek valamihez!

a maró gép szerszámbefogóinál az ISO-40 BT-40 SK-40 között mi a különbség?

000000000

az ISO40 és az SK40 alapvetöen ugyanaz. A BT40 pedig a behúzószár típusa.
http://www.cut-tools.de/userfiles/image/3536185.jpg" border=0>
Létezik viszont 2 ISO norma ezekre, az egyiknél nincs "nyak" a kúp tetején, a másiknál van.

000000000

Habár nem... hülyeség. Bocsánat.
Utána néztem gyorsan =)
Mind a 3 ugyanaz. A kúp azonos ezeknél. Van 2db ISO norma, amiszerint van olyan BT/SK/ISO aminek a kúp mögött nincs nyak, és van olyan aminek van.
DIN69871 vagy DIN2080. Adok-veszek #16564

000000000

Valoszinüleg a különbözö nyelvterület miatt van több elnevezés. SK = SteilKegel = BT = Bold Taper

robroy007

na akkor keresek ISO/SK/BT-40-es kúppal:
fúró tokmányt
kiesztergáló fejet (50 vagy 75mm kb) az se baj, ha moze kúpos csak akkor kell kúp átalakító adapter is hozzá

ja és elérhető áron mert 1-300 eFt-t soha nem fog megérni nekem

orosz technika előnyben

Teaway

És mennyi egy SK40/MK3 adapter?

robroy007

bolti ár kb 14 eFt

használt fele  
ha csinálni kell akkor 10 körül indul