Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

robroy007

más választásod pedig nem nagyon lesz, ha nem veszel útmérőt

4um5b65d

Robroy, mit tud a kijelző rendszere ?
Látok rajta pár gombot, azok milyen funkciókkal bírnak ?
Ja és a legfontosabb: Ha kikapcsolja magát a készülék akkor mozdításra újraéled és onnan folytatja a számlálást ahol abbahagyta ?

robroy007

On/off
abszolút mérés és inkrementális mérés az adott ponttól fogva 0 értékről ha ismét megnyomom akkor az abszolút értéken megy tovább ink belépésnél innentől kezdve mindig 0 értékkel indul

nullázó
inch mm váltó és egy ismeretlen

nem éled újra de nem felejti el a pozíciót

kb 5 perc után kapcsol ki ha nincs mozdulás
de jó és marha hasznos a hosszú drót igaz lehetne hozzá rövidebbet is meg hosszabbat is csinálni mert mind a két vége mini usb csak szét kell csavaroznia jeladó házat hozzá

4um5b65d

De mi lehet az az ismeretlen ? Milyen felirata van a gombnak ?
A többire gondoltam, hogy ezek lesznek.

Kár hogy nincs értékbeírási lehetőség.
Nekem nagyon hiányozna.
Megvárjuk míg Svejk ráizgul és megfejti a protokoll részét akkor már lehetne egy új elektronikával ezen is segíteni.

svejk

Izgulok, izgulok mint állat, de hát az idő mindig nyer :(
Én a már meglevő DRO-mat alkalmaznám a nagyon sok jó szolgáltatás miatt.
De most azért vegyek egy komplett útmérőt hogy csak a lécet használjam??
Még mindig azt mondom hogy le kellene azt a nyákot gravírozni valakinek , akinek szuper pontos golyósorsója van a gépén.
És akkor mehet rá a LIDL-s fej :)

4um5b65d

Azon a DRO-n sincs lehetőség értékbepötyögésre, ha jól emlékszem. Pedig az nagyon kellene, főleg egy esztergához.

svejk

De van...
Nem a Magi féléről beszélek, hanem a http://www.shumatech.com/web/products/dro-350" TARGET=_fnew>DRO-350-ről.

robroy007

set gomb az utolsó de még nincs meg mire is jó valójéában

Farkas Ádám

Nekem van egy méter hosszú köszörült c2-es golyósorsóm, kölcsönadom :) le kellene nyomni egy csíkot, aztán hozzáhitelesíteni egy gyári útmérőhöz, aztán ha van eltérés az egy méteren akkor azt hozzáadni és újra gravírozni. Ezt addig folytatni amíg a legjobb eredményt érnénk el.
Össze lehetne rakni egy célgépet.

Farkas Ádám

egyébként ez a vaterás cucc nem is olyan drága... meg kellene keresni a gyártót és csak lécet venni tőle. Amcsiba 52 USD ez a szet akkor kínából 5000-nél nem sokkal lenne drágább egy 600-as

robroy007

mind kínai az biztos, ez a srác Olaszországon keresztül importálja

svejk

Fej mindenféleképpen kell, kérdés hogy a tolómérőjé jó-e rá?
De akkor már megint ott vagyunk...

Nejkoff István

Nekem van egyedileg le gyártott golyósorsóm szerszámgép pontosságú 8 évvel ezelőtt csináltattam. Nyákos útmérőt akarok vele majd gravírozni, ha sikerül.

svejk

Szuper, úgy látom sokunkat érdekel a dolog
Sasi is foglalkozna vele, de Ő most építkezik.

robroy007

kezembe került a használati utasítása az útmérőnek

megvan a set gomb funkciója
inch méretnél lehet vele tört rész osztását variálni szóval nekünk továbbra is hasztalan 99.98%-ban