Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

000000000

Teaway

Ne kézzel kelljen tekerni...kényelmes vagyok[#hehe]

000000000

Motoros fejemelés az van rajta.Meglehet csinálni hogy a motorját elektronikával szabájozni?

Teaway

Bocsi...nálam az a gép előtolás.

4um5b65d

Lámpás !

Most látom, hogy Fuss22-öt vettél.
Az egyik barátomnak is ugyanez van, de nincs meg hozzá a vízszintes tengely támasztó bakja.
Ha véletlenül 2db ilyen bak került a birtokodba akkor szólj de rögtön....
:)

yuagaci9g

Sajna, csak egy darab van, meg nem hasznaltam,  
de ki tudja mit hoz a jovo?

400mm es korasztalom van ketto, az egyiktol szivesen megvalnek.

Teaway

"de mielőtt lekerül majd a mostani raklapról még sokat kell simogatni, hogy szép tiszta legyen"

Na...tiszta már?

robroy007

tisztább mint volt és dolgozgatok is rajta már heti 1-2-3 alkalommal

ma felkerült az útmérő is egy irányra a másik 3 irány még várat magára 1 hónapot sajnos

ezek után nem kell bajlódni a nóniusz tekergetésével annyit meg a holtjáték számítás is kimaradhat

Teaway

Remélem, most már minden irány a helyén van.

robroy007

hát sajnos az Uni-Max kicsit szívatóra vett mert úgy volt, hogy szeptemberben megkapom a hiányzó két 600-as útmérőt de nem kapták meg így nekem sincs még illetve az 1000-es is elfogyott közben

a gép megy forog villám előtolás minden OK rajta végre csak a Z nóniusz tárcsát kéne megbabrálni mert oda van a rögzítő csavarból a menet de szerintem ha nem lesz addig valami nagyon precíz melóm akkor megvárom azzal is az útmérőt  

na ez nem lustaság csak van most éppen elég egyéb bajom

tegnap épp az egyik kollégának almadarálót csináltam rajta mert mindjárt itt van a nyakunkon a pálinka szezon

Teaway

Mér nem főzi meggyből? Azt nem kell darálni[#hehe][#pias]

000000000

Szia.
Lehet már megoldódott a gondod ,de azért le írom.
Ilyen gépen dolgozgatok .  
A kúpot úgy tudod kiszedni:Először kiveszed a patront (fordulatot 63 ra állítod és kulcs al meg lazítod a fent lévő anyát tengelyt,így kiesik a patron) utána fogsz egy megfelelő kulcsot  a kúp 2 oldalán van két bevágás ráteszed a kulcsot a marodat a kúp alá teszed és egy határozott mozdulattal jobb-ról bal-ra meg ütöd a kulcs végét . És a tenyeredben landol a kúp.

robroy007

nem tudom nem iszok soha semmit ami alkoholos

eleve negyedelik, hogy ne legyen benne mag (cián) aztán meg jön az aprítás

de ha jól belegondolok maga a daráló igencsak húzós összegbe jönne ki, ha fizetni kéne érte a melóhelynek

csak a csavar volt hozzá 2500
az alap müanyag POM kilónként 2100
egy kis esztergályos meló
csapágy

ha fizetni kéne szerintem csak anyagárban legalább 30 eFt

és mindezt munkaidőben csináltuk (még szerencse, hogy más dolgunk nem volt)

az alma egyébként nagy és csak aprítani kell meggyből meg sokat kellene szedni tavaly asszem 1,2 tonna volt a szedett mennyiség így lett vagy 20l pálesz

robroy007

ja meg a meggynél lehet olcsóbb az almát szedni

000000000

Gratula a géphez használd egészséggel komoly kis gép.