Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Gratula! Így mehet aztán a sok szép munka...

000000000

Egy másik eszterga kellene, mert ez elkopott (mindene)

000000000

Köszönöm, így melegben már sokkal jobban megy.

bmejdz9nu

Nagyon jó gondolat ez a lehatárolás... Jól azaz olcsóbban lehet fűteni...
Nálam a fénnyel van a baj... azaz természetes fény nagyon kevés és ezért állandóan sok világítótest működik... sajnos ez nagyon drága is...

000000000

A nagy műhelyt sajnos szinte lehetetlen befüteni 200m2 és 7 méter magas, darupályával.
Nagyobb műhelyt szerettem volna építeni, de a kocsiknak is kell a hely.
A bővítés lehetősége csak egy ajtó kérdése, az eszterga mögött van egy üres 40m2-es műhely körben ablakokkal, ha bővítek csak egy 70cm-es falat kell átvágni, venni 4 szigetelt ablakot és építeni egy állmenyezetet.

Bicska

Szia megírnád magánban, hogy a fali konzol, amin a szerszámok vannak milyen gyártmány és nagyjából milyen árban mozog?-köszi

D.Laci

besirkyjh

Szia Laci  

Nálam az erkélyládát éri , onnan huzom befelé .
Tetszik a kis mühely , szuper lessz ,csak utoljára van benne ilyen szép rend .

Lehetne javitani?

[#integet2][#nevetes1]

bmejdz9nu

Láttam egy fotót egy német honlapon... az volt a csúcs :) kb. 10m2-es helyen BF20 és egy Optimum eszterga ... és még sok hely...
A CNC a falból lehajtható volt :) De minden cm át volt gondolva... és ki volt használva... kár hogy nincs meg a kép...

000000000

A szerszámtartó egy Folia Tec-es bemutató álvány lapjai. Ára 10 éve is megfizethetetlen volt (Én is ajándékba kaptam)  
www.kwesto.hu nál vannak lemezek és tartozékok is.

HJózsi

Szia Laci!
A mail rendszered azt jelzi, betelt a postafiókod ...  ?

000000000

A sok spam miatt már régen nem néztem.
Csak 867 olvasatlan üzenetem volt.
Köszi, hogy szoltál.

000000000

nekem 9m2-en van egy Opti D240x500G, egy BF20L egy B17Pro -mindegyik külön állványon- egy 1000x600 satupad egy ugyan ekkora gépállvány a készülő CNC-m hez és egy Salgo állvány padlótól a plafonig.A "maradék" helyen van egy 100l hordó egy aggregátor és 2mázsa tűzifa......és még én is elférek, pedig nem tudok repülni....még!  

000000000

j99i206if

Aranyos. Nem hinném hogy túl sok van belőle itthon. Az eladó marógépek java részével az a gáz, hogy nincs hozzá semmi és mire összeszedi az ember hozzá a szükséges lomokat könnyen beleugrik a 300-350-be