Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Tetején - kissé oldalán van egy nyítható csavar... fura de mást nem tudok elképzelni... vagy 3-5 liter lehet benne :)

HJózsi

Az lesz az, "Oil filler plug" a gépkönyvben ... egy vékony műanyagcsővel talán billentés nélkül is megy... újratöltés ugyanott, a kijelzőablak feléig.

bmejdz9nu

Kami olajcsere... és hajtóműház ellenőrzés... Kínai gyártás minőségi korrekciók - még időben...

1. Motor levesz.
2. Hajtómű ház csavarok kivesz.
3. Hajtómű kiemel.
4. Fej félredönt, olaj flaskával kiszív és töröl...(vödör lukas - megfagyott azért, olajtörlés, szopás :)
5. Hajtómű várható szétesés elemzése :)
6. működés megismerése :) Megdöbbenés :) Megszeretés :)
7. Az ityegő-lötyögő fogas kerekekben a reteszek min. 0.3mm-es illesztésének a csodálása :)
8. Benzines mosás.
9. A reteszek és feleslegesen lötyögő csapágyak ragasztása Loctite 638-al...
10. Hajtómű vissza emelése az észbontó megoldású mechanikus seb váltó karok helyzetbe hozása... sziloplasztos tömítés kialakítása.  
11. Teszt - szárazon... Olajfeltöltés holnap... kössön még a ragasztó mert nagyok voltak az illesztetlenség hibái :)
12. spéci lesz.. :) de kínai marad :) Nem csináltam képeket... mindenkinek jobb így :)

000000000

Nem csináltam képeket... mindenkinek jobb így :)  
LOCSECS! Mert volna jobb?
(vödör lukas - megfagyott azért, olajtörlés, szopás :)  
(A szopast azt megneztük volna ha nem mas)

000000000

a Loctite 638 nem csak max 0.1 tizedig tud hézagot kitölteni ugy,h jo is legyen???
.....amugy meg ha pontosak lennének az illesztések nem kéne olajfürdő [#nyes][#nyes][#nyes]....csak egy kis litiumos zsír és hadszóljon...

4um5b65d

Jut eszembe az egyik kuncsaftom olajos története.
Régebben sokat esztergáltam neki, pedig volt neki egy kis házi készítésű esztergája, de az eléggé alapfokú volt. Gondolta vesz egy nagyobbat. 450.000 HUF-ot elköltött egy vadi új kínai gépre.
Pár hónap után megszorult a főorsója , napi 10-20 perc munka eredményeként. Megnézte az olajszint ellenőrző ablakot és látja, hogy olaj van benne, pont annyi amennyi az előírt szint. Szétdobja a főorsó házat és belül csont száraz az egész cucc.

A balfasz kínaiak úgy helyezték el az olajszint jelző ablakot, ha kifolyik az összes olaj az ablaknál akkor is telit mutat. Olyan volt mit egy pohár. Az ablakból nem tud elfolyni az olaj. Azt hittem berosszok mikor mesélte.  
Azóta már rájött, hogy az egész egy nagy trágya. A hossz szán függőleges hézagolását több réteg papírcsíkkal oldották meg. Sorban törnek el benne a műanyag fogaskerekek. stb stb...
Azóta is sokat jár hozzám, mint a régi szép időkben... :))))

HJózsi

Remélem olajálló "sziloplasztot" használtál ...

ywathzay

Gondolod, hogy a ragasztás bármit is használ egy kotyogó retesznél? Szét kell szedni, nem kell lustának lenni és reszelni kell újakat ami. A ragasztás tákolás, az pedig hosszútávon nem kifizetődő.

bmejdz9nu

bmejdz9nu

Természetesen itt is ilyen.:) De azért ha jól figyeled látható a valóság... egyébként adtak a géphez egy pót olajszint ablakocskát :) Minek?

bmejdz9nu

Én már igen. De a kínaiaknak nem volt olyan :)

bmejdz9nu

Csak a reteszeket ragasztottam a helyükre (meg egy elmászott csapágyat)... így kisebb a (ki)nyíródás veszélye...Ragasztottál már Loctite 638-al? Főleg acélt acélhoz...

HJózsi

ywathzay

Bizony ragasztottam, de mivel levegőn nem köt hézagkitöltésre nem ajánlott. Kopott csapágyházba csapágyat ezzel teszek be, de ha ilyet is csinálsz, a "kigyűrődött" anyag még két nap múlva is kézzel elkenhető. Ha egy retesz lötyög ki kell hajítani, ha a reteszhorony pontos méret akkor semeddig nem tart elkészíteni egy belevaló reteszt.  
Nagyapám olyan ezermesterféle volt a faluban, annak idején még Csepelen tanulta a szakmát, ha a kapuján valaki úgy jött be a kapun, hogy meg kellene ezt vagy azt bütykölni, kizavarta, mert bütykölni csak a kontárok szoktak. :))

bmejdz9nu

0.3mm-ig megköt hézagban is a 638-as... a hasonló Loctite csapfészek ragasztó persze nem!