Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

http://www.sasovits.hu/cnc/irodalom/Loctite_csapagyrogzites.pdf" TARGET=_fnew>Locitite 638 adatok. (a 641 és 603 nem tudja a távot... trtási erőben is rosszabb... viszont kisebb viszkozitásúak ezek... ha befolyatni kell valahová... sőt jóval olcsóbbak is!)

http://www.bearingshopuk.co.uk/ekmps/shops/karlparker/images/loctite-638-retainer-50ml-3141-p.jpg" border=0>

Teaway

"Nem csináltam képeket..."

Hiba volt... :)

bmejdz9nu

De jó lett :) Egyébként 4 liter olaj kell bele (azaz belemegy) ... nem lehet túltölteni mert mint túlfolyó lefolyna a patronfogatónál... ez ki van találva...

bmejdz9nu

A Kami gépem most már előtoló motorral is fel lett szerelve... most pl. nem kell azt a 100-as tárcsamarót kézzel tekergetnem rajta :)
Egyébként nem is volt olyan egyszerű felszerelni...pedíg 100%-osan ehhez készült..hogy pl. a fogaskerék hajtás megfelelő szögben és ... rendelkezzen...
A műhelyt kicsit átrendeztem, hogy elférjen... azaz mindent odébb kellett pakolnom ~ 30 centivel :)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Kami_Mashine/Elotolo/Kami_PowerFeed.jpg" border=0>

4um5b65d

A képet elnézve felmerült bennem a kérdés:

Mi a fenének nem vettél egy satuasztalú marógépet ?
Ki sem látszik a T hornyos asztal....
[#nyes]

yuagaci9g

Hany Wattos motorr kell az elotolashoz?[#vigyor1][#vigyor2]

bmejdz9nu

Ez 4 db satu... összelőve (órázva) = Tuti pontosság és egyszerű munkadarab csere..:) Mert van 550mm-re "sutumarógép" :)?

bmejdz9nu

Ez van ráírva az előtoló motor hajtóműre: 135Lb/inch = 15,24 Nm... "Wattok" nincsenek megadva (logikus)... mégis az kit érdekel? Nekem az ereje kell... vagy?

yuagaci9g

Na ne varialjal mar, merd meg wazze!

HJózsi

Na majd meglátod milyen jó ... egyik kezedben a cigi, másikban a pia... :DDD

4um5b65d

Józsi bá !
Használj már végre helyesírás ellenőrzőt, már annyiszor mondtam...

Helyesen a mondat :

Na majd meglátod milyen jó ... egyik kezedben a cici, másikban a pina... :DDD

HJózsi

Egész pontosan : 220-240V, 90W, 50-60Hz ...
nem direkt hajtás persze, jelentős csiga + fogaskerekes áttétel ...
Egyszer elfelejtettem kilazítani a fecskefarok szorítást és simán eltolta ...:)  utólag vettem észre, mikor meg akartam húzni ...  
Továbbra is érdemes Tibor45 intelmeire figyelni !...

HJózsi

Nem értem, pedig be van kapcsolva ... [#confused][#nyes]

000000000

Ez a 4 satu így egymás után mindent elárul, ez valami borzalmas kép szakmailag...:)) És milyen sok pénzbe került az sületlenség halmaz..., más ebből egy komplett CNC-t összehoz.:)

bmejdz9nu

Nekem Wattok nincsenek ráírva... De a jelentős áttétel miatt (elég lassú is sajnos! 5-8mm/sec) kb. 100W kategória lehet...