Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Szükséged van még egy start jelre a frekiváltónak
Pl:DI1 bemenetére a start/Stop jel.
Konfigurálni kell a frekiváltót, hogy a DI1 start előre forgatás.
Milyen kimenetek vannak a kártyán?
József

Nagy Csaba

Szia nekem ez az UC 300 - 5441 es modulom van ez tartalmaz tartalmaz 8 digit kimenetet, 4 analóg ki és be menetet, akkor megpróbálom megkeresni hogyan kell azt a DI1 et a frenvenciavátón beállítani azután jön hogy az UCcnc be mit hol kell mire kapcsolni hogy ezt ki tudjam próblni ( elinditja e a marómotort ) :)

TBS-TEAM

Frekiváltón ezeket kell beállítanod a DI1-hez.

József

TBS-TEAM

Az 5441 kártyán a 8 kimenet csak 5V és 20mA tud ez 4 step/Dir motormeghajtóhoz elegendő.
Ha csak 3 motort akarsz kezelni, akkor marad 2db amiből fel lehet 1 használni de
kell hozzá egy kis panel a 20mA korlát miatt.
pl:Relé modul

Vagy a hozzá való kártya: UC300-5441M Relay-8 Outputs.
József

gaben

Szevasz Csabi,

nekem így van bekötve a yaskawa J1000 frekiváltóval.

560f5bvpd

Szia, köszönöm szépen a válaszodat,nagyon sokat segítettél.

TBS-TEAM

UCCNC beállítás:
Setup I/O
Spindle PWM → analog channel.: Ezzel a beállítással a főorsó PWM rendelhető hozzá az analog
kimenethez. A hozzárendeléssel az analog kimeneti csatorna feszültség értéke arányos lesz a főorsó
PWM kitöltési tényezőjével.
Például, ha a főorsó PWM kitöltése 50%, akkor az analog kimeneti feszültség 5 Volt lesz.
Fontos megjegyezni, hogy ez a beállítás felülbírálja az összes többi olyan funkciót, amelyek az
analog csatornának értéket adnak. Vagyis, ha ez a funkció be van kapcsolva, akkor a kiválasztott
analog csatorna mindig a főorsó PWM-ből kapja az értékét.
József

TBS-TEAM

Neked UC300-5441 van 1 kép amin van 1db relé kimenet és
minden be és kimenet ki van építve.

2 kép. Csabának UC300-5441M a be és kimenetek külön kártyákkal illeszthetők.

József

Nagy Csaba

Szia ! Freki váltót beállítottam, uccnc ben Kivalasztottam a portot, és akkor megrendelem a 8 outputos SRR8 relépanelt, ha megérkezik akkor tudjuk folytatni a bekötést, egyenlőre köszönöm a segítségedet, hálás vagyok!

TBS-TEAM

Az SSR relé panel nem jó hozzá.

Amit írtam:
A Jó:UC300-5441M Relay-8 Outputs
József

Nagy Csaba

Még jó hogy szóltál még a végén rosszat vettem volna!  :) sima relés lesz!

TBS-TEAM

Mivel a Frekvenciaváltó +24V kimenetét kell kapcsolni a DI1 bemenetére ezért kell relé így galvanikusan le van választva a vezérléstől.
Elméletileg az analóg jelet is galvanikus leválasztóval kell használni a biztonság érdekében.
Sajnos nagyon kevesen választják le ami nagy biztonsági kockázat.
József

Nagy Csaba

Megrendeltem a helyes panelt és a szalagkábelét, pár nap mire megérkezik és utána folyt köv :P

gaben

Telón fel sem tűnt, de a lényegen nem változtat. [#awink]

Nagy Csaba

Megérkezett a relé panel.

Beállítottam a 9 portot az M3 ra és kapcsol is a relé mikor maró programot indítok.
Van itt is egy problémám hogy mikor stopra megyek és folytatom a marást akkor nem kapcsol visza 9 es relé ( lehet hogy ez így normális lenne ? ) nyilván nem kap újra M3 parancsot de akkor hogyan tudok megállni a géppel pl porszívózni és folytatni a marást ha nem fog újraindulni a főorsó :)

A másik akkor hogy kell helyesen bekötni a kebeleket a relé és  lenze 510i  frekvenciaváltómmal ?

A 24 V ra kötöttem +24 v tápot. Jól értelmezem hogy DI1 és a gnd t kell összekötni a relén keresztül hogy indító jelet kapjon a marómotor vagy hogy kell helyesen bekötni. A 24 V táp GND jét a frekiváltó GND jével össze kell kötnöm és akkor lesz jó ?
Köszönöm szépen a segítséget