Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Már az megtörtént, de azért ezt jó lenne telepítésnél kiküszöbölni, vagy jobban láthatóvá tenni mivel is jár.

000000000

Több olyan programmal is találkoztam, ami frissítéskor, újratelepítéskor automatikusan készít mentést. Csak azután kezdi el a fájlok cseréjét. A végén visszaolvassa a mentést.
Valami hasonló megoldás sokaknak segítene.
Gondolom sok meló megoldani azért nincs így.

zt2c4wh9

Az UCCNC rákérdez, hogy felül akarod-e írni az alapértelmezett default és plazma profilt.
Csak akkor írja felül a profilokat, ha a telepítésnél ez az opció ki van pipálva, egyébként békén hagyja.
Szóval teljes mértékben a felhasználó dönti el, hogy felül akarja-e írni a profilt vagy sem.

000000000

Akkor megvan oldva. Ha, alapból nincs bent a pipa, akkor a nyelv nem ismerete, és az emberi mulasztás (majdnem mást írtam) ami okozhat problémát.
Tull sok mindent nem lehet tenni. Max ha benn a pipa, még egyszer kérhetne megerősítést, hogy biztos felül akarod írni?
Köszönöm a választ.

zt2c4wh9

Hogy érted hogy a "nyelv nem ismerete"? A telepítő tud Magyarul, Angolul, Franciául és Németül. Valamelyik nyelvet csak beszéli a user?!

A túl sok visszakérdezéstől tapasztalataink alapján az átlag felhasználó a falra mászik. Szóval nem nagyon szeretnénk mindent állandóan visszakérdeztetni, mert az fárasztja a felhasználókat.

PSoft

Herótom van attól, mikor megnyomom pld. a mobilon a "KIKAPCSOL" gombot,és...visszakérdez!
-anyád!...azért nyomtam meg![#falbav]

2dbfy8y

Igen az lenne a jó, ha alapból nem bántaná.
Újrahuzáshoz úgyis uninstalál az ember.

2dbfy8y

Szia Balázs.
Azt észrevettétek, hogy a 1.2039 verziónál ha laser pluhin félbe ban szakítva, utána folyamatosan éget következő indításnál?
Valamelyik verziónál már volt ilyen hiba.

dezsoe

Sziasztok!

Megjelent az UCCNC 1.2040-es tesztverziója.

Innen tölthető le.

Javítások és változások:

- A telepítő szól, ha a .NET Framework 2.0 nincs telepítve
- A Plugininterface-ből hiányzott a .Codelist, javítva
- A Plugininterface-ből hiányzott az .Addled új változata, amelyik tartalmazza a blinktype paramétert, javítva
- Új: G84 menetfúró ciklus
- Új: G85 fúróciklus, kiemelés előtolással
- Új: G86 fúróciklus gyorsjárati kiemeléssel, megállított főorsóval
- Új: G89 fúróciklus várakozással és kiemelés előtolással
- Kilépéskor Reset funkció hívása, így nincs késleltetés a charge pump kikapcsolásában
- Ha a G02/G03 ívet megállítottuk Stop-pal vagy Feed hold-dal az ív legvégén, akkor újraindításkor előfordult, hogy egy teljes kört jelentett az aktuális kódsor, mivel a kezdő- és végpont megegyezett. Ezt kiküszöbölendő, az aktuális sor mutató eggyel előrébb lép, ha az ív legvégén állítjuk meg.
- A makró paraméterek megmaradtak MDI hívás után, így ha utána gombnyomásra indult egy következő makró, az megkapta ezeket a paramétereket. Javítva
- A C# és VB példa plugin-ba (Example mappa) bekerült a Cyclestart_event, amit a program tartalmazott, de a példákból hiányzott.
- A beállítások mentése (Save settings) működése megváltozott. Eddig a változók egyesével kerültek írásra, ami lassú volt, különösen lassú háttértár és/vagy antivírus program esetén. Mostantól a memóriában elkészül a file és egyben íródik ki, így felgyorsul a beállítások mentése is és kilépéskor az offszetek és egyebek letárolása is.

ium8w94xp

2dbfy8y

És az én hibám is benne lehet a javításban amit a laser plugin okozott?

dezsoe

A laser plugin nem változott, úgyhogy valószínűleg igen. Gondolom, Balázs még nem olvasta a hozzászólásod, mert akkor valamit reagált volna. :)

dezsoe

Ez azt jelenti, hogy a fej mászkál, de a laser folyamatosan be van kapcsolva?

kr97pwss2

Le tudod írni pontosan, hogy jön elő a hiba, mert nekem Stop és Estop után se csinálja.

2dbfy8y

Lefutott egy kép égetés.
Újra akartam indítani, és utána folyamatosan égetett csak, nem kapcsolgatott ki.
Csak a program újra indítása szüntette meg.
Kép betöltés után is ezt csinálta.