Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Mach-ban is van lehetőség a bemenet szoftveres prell mentesítésére, ezen nincs ?

frob

Ha véletlen így se menne akkor meg kapjon a bemenet 100-200nF -os kondit az rendesen prellmentesíti..

dezsoe

A harmadik verziót (ugyanaz a láb, mindkét él figyelése) kipróbáltam élőben: teljesen megbízhatóan működik. Egyetlen baja van, hogy a FeedHold csak kikapcsolt reset állapotban nyomható, így ha reset van és bekapcsolod, akkor nem történik semmi. Ilyenkor újra ki és be kell kapcsolni. De normál körülmények között nincs a gép reset állapotban, sőt, fut a g-kód, tehát ilyenkor atomstabilan működik.

svejk

Hopsz, nem is tudtam, hogy van Toggle lehetőség. :(

Szupi!

dezsoe

Van, de pont nem azt írtam, hanem a lefutóra kikapcs, felfutóra bekapcs (vagy fordítva, ahogy tetszik) funkciókat. :) A toggle az a sima gombnyomás: egy szer be, egyszer ki. A élekre be- és kikapcsolás a prellt átugorja és az utolsó állás szerint kapcsol, így ha van is prell, ami átmegy a bemeneti szűrőn, akkor is jó lesz az eredmény.

svejk

No majd kivesézem ha hardverhez jutok.

svejk

Holnap megyek a géphez, az alábbit találtam ki.

Nagy munkaterületű gépről lévén szó, felrakunk hosszú vezeték végére egy piros és egy zöld gombot, ami mintegy távvezérlőként fog működni.
A piros gombra az 523-as Feedhold ON-t konfigurálom, míg a zöld gombra az 524-es Feedhold OFF-ot  ÉS a 128-as Cycle Startot.

Remélem nem fognak összeveszni.

Így a zöld gombbal lehet a ciklust is elindítani és a pause után is elindítani újra az előtolást.
A piros meg ugye leállítja az előtolást.

A marómotor egyelőre maradhat forgásban mint ahogy eredetileg is Feedhold esetén.

2dbfy8y

Uccnc laser pluginnál a Grayscale módnál mire jó az a min-max csúszka?
Valaki tudja esetleg?
Vagy létezik valami leírás ezekről az új dolgokról?

dezsoe

A "fehérhez" és a "feketéhez" ponthoz tartozó PWM érték. A többit közé skálázza. "Fehér", ha nem, "fekete", ha a legjobban éget.

2dbfy8y

Na ha ezt érteném. :-)
Ez aztán kínai nekem most.
Na meg a fejbelövés jöhet. [#falbav]
Feltelepítettem az új plugint, és szerencsére az alap beállításaim elszálltak.
Ezt valahogy vissza lehet hozni?
Gondolom nem.
Jó lennne ha a plugin frissítés legalább a beállításokat nem írná felül.
Tudom nem a default-ot kellet volna használni, de azt használja alapból.
Szerencsére a jó kis beállításokról se bizonsági mentés, se képernyőkép. Na ez aztán a szívás.

dezsoe

Háttőőő...
A pluginod törli a .pro file-t? Vagy konkrét beállításokat módosít UC.Writekey-vel? Mert ha nem, akkor nem tudom, hogy hogy tűnhettek el a beállításaid.
És igen: mentés, mentés, mentés. Mintha Lenin mondaná...
A "feltelepítettem az új plugint" az mit jelent?
Netán egy új program verziót telepítettél (és nem plugint), és az megkérdezte, hogy felülírja-e az alapértelmezett profilt, és igent mondtál? A frissítésről írtam egy hosszabb leírást a #3928-ban.

2dbfy8y

az 1.2038 verziót nyomtam fel.
Régiben még régebbi laser plugin volt.
Gondoltam feltelepítem, hátha kiderül a csúszkákat hogyan kell használni ponosan.
Co2-höz lehet jól jön.
Kezdődött, régi az opengl, videókártyát frissítettem, és jó is lett.
Utána jött a gond, látom beállítások nincsenek meg.
Utána már késő gondolni a mentésre.
Gondoltam a rendszer visszaállítás lehet vissza hozza, de sajna nem.

dezsoe

Így már értem. Soha ne az alapértelmezett profilba állítsd be a géped, bár gondolom, ezt már tudod. Majd elmélkedünk Balázzsal, hogy hogyan is lehetne átemelni a fontos beállításokat, vagy legalább egy másolatot készíteni frissítéskor az ilyen problémákat elkerülendő. Egyébként, a 2038-ban volt pár hiba, inkább a 2039-et telepítsd.

2dbfy8y

Okés akkor azt telepítem.
Köszi.
Ez a nagy kapkodás eredménye sajnos.
Annyi vígaszom van, hogy volt egy forgató mentésem is, port pin beállítások abban meg vannak. Így csak a lépéseket kell újra kitalálnom. Ott még bordásszíj hajtásom volt.

dezsoe

Legalább nem nulláról kell kezdeni...
Azért csinálj új profilt a jövőre is gondolván! :)