Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok

Nagyon kezdő vagyok ebben a témában és ezért szeretném a segítségeteket kérni.
Olyan program összeállításra lenne szükségem mely a rajzolástól a marógépig kisérné a próbálkozásaimat.  
Olyan program kellene melyen nem csak betanulnék hanem a későbbiekben véglegesen használhatnám.  Esetleg magyar felületű programoknak is örülnék.
Nagyon bízom a segítségetekben. Úgy gondolom hogy meg tudnám tanulni egy cnc kis gép fortélyait a segítségetekkel.

Hogy mitől ez a hirtelen érdeklődés?
Mióta construmán láttam egy cnc gépet működés közben, egyszerűen nem megy ki a fejemből.
Életemben semmi nem keltette fel a figyelmemet ennyire. Az ember kiteljesedik általa. Hihetetlen érzés lehet egy saját munka elkészítése.
Bocs a hosszú levélért. Bízom a segítségetekben.

Nofear

000000000

szia!
Ezt mi is igy szeretnék általába elképzelni de néha a valoság mást is takar!
Modelezö szoftverek általábba angol nyelvüek és ezel kel meg barátkozni mert magyaritás neminden esetben fordul elö bizonyos prograknál!
frisitened kel az angol tudást más lehetöség nincsen legalábis a pár szakifejezést nem árt meg tanulni de szinte minden ilyen hasonlo program egy kaptafára készül el kezelhetöség szempontbol!
Ha gondolod tudok cnc vel kapcsolatos dokumentáciot küldeni ami magyar és érthetöen meg tanulható!
Cncs fogalmakal nem árt elsönek tisztán látni mert nagyban befolyásolja a lemodelezésel kapcsolatos paramétereket tervezéskor!
privátban keres meg ha érdekel a dolog!
üdv
jozsef

000000000

Köszönöm mambablack2009

Bármilyen magyar nyelvű olvasmány jöhet. Az angol nyelvtudásom nem nagy de megbirkozok vele :-)
Ha ez van, akkor ez van. Nem vagyok telhetettlen.
Menni fog.  
A Mach 3 Mill felhasználoi kézikönyvet olvasgattam ám ennél sokkal több infóra van szükségem. Jöhet bármi amivel előrébb jutok.

000000000

Akor dobj egy mailt
a nevemre katintva meg találod az elérhetöségemet!

000000000

Ment a mail, mambablack2009

000000000

ide is be teszem többen érdeklötek CNC dokumentácio után!
http://www.4shared.com/file/CTY7keL-/CNC_jegyzetekpart1.html" TARGET=_fnew>CNC_jegyzetek part1
http://www.4shared.com/file/dp4s90Al/CNC_jegyzetekpart2.html" TARGET=_fnew>CNC_jegyzetek part2
http://www.4shared.com/file/JpQOPsqM/CNC_jegyzetekpart3.html" TARGET=_fnew>CNC_jegyzetek part

cnc dokumentácio!

A dokumentácioba legföképen fanuc tipusu vezérlöröl van szó a G..M kodok megegyeznek amit a mach3 is értelmez nem kel meg ilyedni töle szinte ugyan az nckod értelmezése a kettö vezérlö közöt!

000000000

Te gyorsabb voltál ugy látszik![#crazya]

000000000

Kösz mindenkinek a fáradozását :-)

me3ua0a6

Köszönjük!

0i8bkxjf4

Na sanka koma megjött a cucc.

Az a meglátásom hogy a Vcarve minden tekintetben veri az Artcam ot  
ezt ugy értem hogy amit a Vcarve tud azt 100x jobban tudja mint az artcam emellet nem is bonyolult.
a szerszámpálya generálása sokkal jobb a kör az kör nem rosszakodik hogy szakaszokra bontja nem rakja tele szeméttel jobban olvasható. és még gyorsabb is a marás, pontosabb szebb a minta amit a Vcarve-val csinálok. nem gernyázik a vektorokkal annyit 1 katt és mát rendbe vágja őket.

SZal nálam nagyon bevált

000000000

Még ha ugyan az is a gyárto én nézegetem a post procijukat is külömbség szempontbol sok eltérés van az artcam és a vcarve post procik közöt!

000000000

ezt amugy honnan veszed hogy a vectric és az artcam,delkam fuzzionált?csak pár ember átment az egyik helyről a másikra!nem kell folyton misztifikálni mindent!:))

000000000

szerintem marhaságokat beszélsz,és ezt nem kéne ennyi ember elött kijelenteni!!!megkéne a progit tanulni rendesen,és nem a felszines,rosszul crackkelt verziodbol kiindulni!:)))

000000000

csak nézd meg a könyvtár strukturát a ketö program közöt mind ketö tojás!!

000000000

vagy a fájl szerkezetet!