Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok! Solidworks 2007-et használok. Olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e olyat csinálni a programmal, hogy egy pl. fénykép vagy egy rajzot valami módon beviszem, s azon rajzolom meg a kívánt 3D-s modellt. Mondjuk van egy emblémám, s azt szeretném megszerkezteni egy fényképről vagy egy szkennelt rajzról!

kfhhyweby

Beállítod háttérnek a képet a munkatérben

000000000

Ezt lehetne egy kicsit bővebben! Ebből még én nem értem! Nem tudok angolul! Amatőr vagyok a Solidworks-ben!

jv7pu3a5p

Letöltöttem ezt a Cut2D progi triált. Tök jó cuccnak látszik.  
Egy dolgot nem találtam meg, mégpedig, hol tudom beállítani a fogásmélységet. Ha 10mm az anyagvastagság, hol adom meg, hogy 1mm fogásokkal menjen le?

Rinaldo

A feladathoz kiválasztott megmunkálás fajtán belül ki kell választanod a megfelelő szerszámot.
A szerszám adatlapján kell megadnod sok egyéb mellett a past depth (fogás mélység) értéket.Ahhoz hogy megfelelően töltsd ki ezt az adatlapot jól kell ismerned a gépedet, a megmunkálandó anyagot, a szerszámot, a szükséges fordulatszámot, sebességet stb..

bmejdz9nu

A szerszám paraméterekben rendeled az adott szerszámhoz, hogy az a szerszám egyszerre mennyi max-ot tudjon... pl. 3mm-es nél 1mm...(meg átfedést is)

A toolpass-nál ugyebár megadott amennyit kell átvágni... pl. 2,8mm-et... ekkor 2X 1mm aztán 0,8mm-t fog csinálni... ilyen egyszerűen nagyszerű :)

jv7pu3a5p

Rinaldo, Péter köszi.  
Tévedésben voltam a pass depth kifejezéssel. Arra gondoltam, hogy ez a szerszám vágási él hossza. Köszönöm.
A step over meg a fogásszélesség, jól gondolom?

bmejdz9nu

Pass Depth a max fogás a szerszám menűben... s stepover a fedés... pl. síkbamaráskor... hogy mennyire fedje egymást stb...

jv7pu3a5p

000000000

Ismeri valaki a Featurecam-et? Van hozzá Mach 3 postproci is, csak nem igazán boldogulok vele. Szóval, ha valaki talál tutorialt esetleg indul valami tanfolyam, engem érdekel.

43pbwjg8s

Azt hiszem a hozzáértők ugyis felsimerik a szoftvert még ezen kép alapján is.

Kérdésem lenne.
A következő képen a világoskékkel jelölt felületek már készméreten voltak mindenhol, (0ráhagyással készült pálya) de bizonyos dolgok ellenőrzésre ráengedtem a felső lapra egy simítást. Ez a világosbarna színű.
Ha a világoskék már kész méretre munkált, akkor a simítás miért vett még el anyagot a felületből?!?! Elvileg a szmulációnak viszonylag pontosnak kellene lennie a maradékanyag szempontjából.

A másik kérdés, hogy miért alakul ki a furatokban a pirossal jelölt él?
A furatban a modellben semmiféle lépső piszok egyéb nincs. Elvileg tökéletes hengrnek kellene lennie. De most mind a két (a képen nem látható eesetében is) furatnál ugyanazon a magasságon jön létre.
Esetleg a szeszámszár miatt? Az azonos méretre lett véve mint a vágóhosszon az ármérő (D6).

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/CAM/colored.JPG" border=0>

43pbwjg8s

Bocs a határfelületért a nagyoktól. Tudom, hogy a simításhoz széjjelebb kellett volna engednem, és akkor nem jött volna létre az a kis perem a felső felületen. De még nem éreztem meg teljesen a határfelület képzés mikéntjét.

43pbwjg8s

A másik egy olyan kép, ami megmutatja, hogy lentebb miért próbálkoztam meg a készfelületen (?) még egy simítással (D4 gömbvégű maróval).

Nem tudom eldönteni, hogy miért olyan szabályosan magasabb a maradékanyag, mint a készmodell!
Ez persze lehet ennekl az aktuális megjelenítési mód gyengeségének a hozománya?
A túlzott szabályossága zavar.
A maradékanyagon lehet mérni valahogy ellenőrzésképpen? Esetleg ha REST modellt készítek belőle, vagy valami hasonló mód?!....?

Sajnos elég kevés az alapanyagom, ezért nem biztos, hogy ellőnék minden alkalommal, minden alkatrésznél belőle, hogy tudjam ellenőrizni a pályákat!

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/CAM/marad.JPG" border=0>

43pbwjg8s

Még egy kérdés külön:
Ha az adott STEPDOWN esetében nem egészre jön ki az utolsó lépés, az természetes ugye (mármiért ne lenne az persze de azért megkérdezem mégis), hogy az utolsót is lekapja csak persze a megfelelő maradék fogással?

Ha a lenti kép nem lenne, ilyet meg sem kérdeznék.

43pbwjg8s

Közben gondolkodám, és a furatsülyesztés megmunkálásának mélysége messze van még a teljes, sima vágóélmagasságtól!
Tehát a szár kiesik a lehetséges okok közül.