Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

vadember

Ma kaptam egy reklámot erről a CAD programról. Nagyon felhasználóbarátnak tűnik.
https://www.youtube.com/watch?v=2JVcSqP7Aoo&feature=youtu.be" TARGET=_fnew>KeyCreator

000000000

gyfs6f5

A dokumentációt az marha nagy munka lefordítani.
Főleg, hogy ha csak egy valaki xcsinálja. Ezért (is) lenne szükség egy magyar közösségre...
A program csak 40%-ban volt magyar. Most meg 100%-os lesz! Ehhez több száz kifejezést kellett lefordítani, és ezt egy valaki csinálta.

gyfs6f5

Nem akarom a professzionális programokat egy lapon említeni az ingyenes progikkal, mert az egyik mögött bőséges anyagi és szellemi háttér van, a másikat viszont önkéntesek fejlesztik...
"freecad eltörpül mellette tudás szinten"
Inkább én úgy fogalmaznék, hogy nem annyira felhasználóbarát...

Csak pár példa, az "összetettebb feladat"-okhoz:
https://www.youtube.com/watch?v=2_DbFzFV9D4

Tehát megnyugtatlak, hogy nem "tud" kevesebbet, mert ezzel is mindent meg lehet csinálni!
Ez olyan, mint amikor jön a zöldfülü, és meg akarja magyarázni, hogy a G-kódos vezérlő nem "tud" annyit, mint ez+az a párbeszédes, dialógos mittudomén...  
20 éve vagyok a szakmában (egyediben) - volt pár ilyen eset.
És néha előjön egy-egy "összetettebb feladat", akkor csináljam meg én a G-kódossal, mert az övé nem "tud"-ja.

"Értem hogy valaki ragaszkodik vagy kapaszkodik az ingyen licenszes progikhoz de..." - ez egy HOBBY CNC FÓRUM!

ypcjgjbma

Szép napot mindenkinek. Szeretnék segítséget kérni. Szeretnék megismerkedni valamilyen használatos tervező programmal. Honnét tudok kapni, letölteni programot (lehetőség szerint magyarul tudót). Köszönöm a segítséget.

000000000

Erre szoktam mondani hogy találsz valami jót az tényled adig jó amig nem találsz még jobbat!:)
Végig zongoráztunk jopár szoftver cad/cam/cae..stb 95 ota ami megfordult fejleszés alat az iparban.....

s7manbs8

Én annyit észrevettem pl a FreeCAD-nál, hogy ami egy Cut2D-nek semmiség egy dxf-et betölteni nagyobb méretűt, az a FreeCAD-nak már munka.

gyfs6f5

Lehet, hogy semmiség feltört szoftvereket beszerezni, de számomra mégis a legális van előrébb...
Remélem nem vagyok ebben egyedül!
Akinek a szakmája a CAD, és olyan nagyobb cégnél dolgozik, ahol nem spórolnak a szoftverrel és oktatással, az lehet nem is tudja, hogy létezik ilyen fórum.
Akinek ezek nem adottak, de érdekli, azok vannak itt.
A fizetős szoftverek lebutított/demo/oktató verzióinál hamar akadályokba ütközünk - vállalati szinten használhatatlanok. Ezek a beetetést szolgálják. (egyébként ebben nekem az ONSHAPE nagyon tetszik)
A freecad-nál még nem találkoztam komoly akadállyal. Igaz, kicsit nyögvenyelősen lehet pár dolgot megoldani, de meglehet! (Cégek mérlegeljenek: idő vagy pénz?)

gyfs6f5

Az én ATOM-os gépemen (amiről most írok) még elfut. (Nem sok van ilyen)
DXF-hez én szeretem a LibreCad-ot és használom is. Ahhoz hogy egy koordinátát megtudjak, bőven elég.
Éppen abból az okból, hogy egy -.pdf megnyitásához sem használom az ADOBE-t!
Mivel én sem vagyok gyakorlott, egy megnyíló angol nyelvű AutoCad-ra úgy nézek, mint borjú az új kapura.

frob

Ha már freecad
egy egyszerű dologgal próbálkozom, egy kör aminek kellene 6db szimmetrikusan elosztott 10x10 fülecske, ez egy lemez, és a füleket szeretném majd felhajtani kivágás után, de ott problémába ütközöm, hogy nem tudom kiosztania megrajzolt alakzatot...

másik dolog, adott egy henger palást ami mondjuk 0.8 mm vastag és van rajta körbe vagy 5-600 6mm es lyuk (szellőző rács lenne), no ennek azt se tudom hogy kezdjek neki

és még, hogy pl freecadból hogy lehet g-kódot generálni, valami külső prg tudja a saját fáljaiból vagy a freecad tudja?

előre is köszi!

000000000

Ami a legfontosabb feltétel menyire lehet vele termelékenyen haladni kivitelezni ez mindegy milyen helyen van mg személy..társasági...ipar...stb  

gyfs6f5

ilyesmi?
http://kepfeltoltes.hu/view/160325/888598738N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png]" border=0>

gyfs6f5

http://kepfeltoltes.hu/view/160325/888598738N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

gyfs6f5

Szóval ilyesmi kellene?