Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Az A tengelyt(amit forgatok)a Mach3-ban úgy álitottam be hogy 100mm legyen egy teljes kör, a rajzok amik készülnek annak meg az Y tengelye(ami átváltok A tengelyé) szintén 100mm. Így kiküszöbölöm az átmérőket...így olyan mintha szögekben gondolkozok 360fok=100mm
Nem itt a gond. ezzel szerintem minden ok, ja és a gép is elvileg pontos...
Az a gond, hogy nem tudok úgy rajzolni hogy a 2D rajzomat wrapoljam(vagy valami...) körre, szóval hogy ne legyen kezdő pont hanem egy konstans palást legyen.

8nyxwdmzs

Azt azért irtam mert az összes normális program ára a csillagos egekben van!

Mivel más is szeretne vállalkozás szerüen foglalkozni CNC megmunkálással, (gondolom) nem mindegy ,hogy a programot legálisan használja-e.

Persze vannak "kiskapuk", de ezzel a programmal nem kell kiskapukat keresni. Legállisan is költséghatékony még induló vállalkozásoknak is.

Csak ezért irtam :)

9a8r3iviv

Sziasztok !
Freecad-ban tudtok-e magyar oktató videót?

000000000

Természetesen, jó hogy szóltál. Sokaknak segítség lehet. Csak azt a „csak” -ot ne írtad volna.
Attól fel áll a szőr a hátamon. Az a csak is kb. 1 tízezres havonta. Kisebb vállalkozásnak, sok más „csak” mellett annyira nem csak. Egyébként, valóban előnyös.  

vjanos

Én még csak tanulgatom, de tényleg bazi jó!

Azt hiszem bizonyos feltételekkel lehet kérni az év leteltével további ingyenes időszakot.

000000000

én még nem néztem bele csak a videokba cad nál!
cam részben milyen post processzorok vanak?

krnj79r9n

Sziasztok,

Solidworks-hoz mélyebb szinten értő emberek mennyire vannak itt a fórumon?
Néha elkélne a segítség a program használatában, pedig már pár éve használom.
Nagyon kevés magyar nyelvű fórum van a programról, mármint ahol vannak is és nem évente írnak bele hozzászólásokat. Én most ezen felbuzdulva nyitottam egy topikot az index.hu-n.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9231876&la=138473720" TARGET=_fnew>Solidworks CAD topik az index-en

Hátha sikerül egy napi szinten pörgő hasznos infókkal teli topikot csinálni belőle. Akit innen érdekel ez a nagyszerű CAD program az segíthetne felpörgetni, hogy elinduljon.

És hogy miért ott nyitottam?
Remélem sikerül oda bevonzani egy-két igazán profit is, aki akár már évtizedek óta CAD-ezik, de még hírből sem hallott a hobby CNC fórumról, és így ott tudna segíteni többek között nekünk is, akik ez után a program után érdeklődünk.

gg58bmmp2

Olyan emberkét keresek, aki egy kétdimenziós rajz és egy pár szóbeli instrukció alapján meg tud tervezni egy három dimenziós figurát.

Természetesen nem ingyen kérem. Olyan valaki kellene, aki csinált már ilyet, tehát nem csak próbálkozik. Határidős munka.
Az is jó ha ajánlani tudtok valakit.
Előre is köszönöm.
Sürgős!

wt8g4i4

nem vagyok profi belőle, elsősorban felületmodellezésre használom meló helyen meg otthon minden másra, most ismerkedek motoros mozgatásos részével .Többivel eddig nem volt gond

remrendes

Mi az, hogy figura?

svager

Figura? Pl. Sakk figura,báb figura stb..

gg58bmmp2

állatfigura
egy két lábon álló kis tehén, egy cég logója három dimenziósítva.

s7manbs8

Küldd el emailben, megnézném, meg e tudom rajzolni.

remrendes

Ertem, szoval nem muszaki rajz. Sajnos az ilyenfajta muvesz lelek hianyzik belole :)  
Ha vannak meretek szivesen megrajzolom.

gg58bmmp2

Egy emberke visszalépett, ő is azt hitte műszaki rajz.
Elektronnak és Franczy fiának ment mail a paraméterekről.