Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

a mindenre az egy kicsit túlzás

bznc93pf5

biztos jó program lehet de mert sokan használják de nekem eddig még cnczéshez nem jött be, páran próbálkoztak itt a fórumon is de azoknak mindig valami problémájuk van.

Devecz Miklós

Odaírtam: iparban. :-)

Devecz Miklós

Az tényleg nem mondható el róla, hogy a CNC-hez találták ki, de eddig az összes rajzomat ezzel készítettem el, amit Vectric-kel lefordítok gkódra.
A 3D nyomtatóhoz is ezzel készítem az alapot.

000000000

a fejlesztö az az autodesk kihozta az inventort ami rugalmasabb lett kezelésre és modelezésre is..

000000000

2d...2.5d nem kell nagy felhozatal de egy 3d modelezés már össze tetebb....amiben autocad rémálom.....

Devecz Miklós

Tudom, de ez már azt hiszem kimarad az életemből.
Eddig az AutoCaddel mindent meg tudtam oldani, amit akartam.

000000000

talán volt is oka mert csak az volt eléretö a neten 15 éve amikor elkeztem én is modelezni de nekem meg volt a kezdet akor se v9 én azon nötem fel ahogy te az autocaden...:)

Devecz Miklós

Félre értettél!
Én használom a 3D modelezést is.

De..

Volt egy kollégám a cégnél, aki eleve 3D modelező programot használt (Solid Edge).
Az ő munkája abból állt, hogy megrajzolta 3d-ben a rajzot, a főnökség a csodájára járt, és ezzel ki is merített mindent.  
Egy 3D modelt 2-3 hónapig készített el, én reggel megkaptam a feladatot, délután már gyártásba kerülhetett egy részmegoldás.
Erre jó az autocad.
Ja, és jó a térlátásom.

remrendes

Az ACAD eredetileg egy direkt modellezo szoftver, szoval nemigen van ertelme osszehasonlitani a parametrikus szoftverekkel.
Manapsag elsosorban inkabb mar csak az epiteszek (meg a kinaiak) hasznaljak.  
Ettol fuggetlenul egy ~"2.5D" megmunkalasnal, ahol pl egy .dxf-bol kozvetlen lehet importalni a koordinatakat a Z pedig nehany lepesben beallithato valoszinuleg ez a leghatekonyabb.
Lehet, hogy tevedek, nem vagyok biztos a szoftverben, (csak abban, hogy nem magyar fejlesztesu DOS alapu volt) de egyszer szeritnem egy Robsy-s gepen lattam, hogy ez milyen termelekenyen tud mukodni.
A rajz adta a konturt, a vonal szinek pedig a Z magassagot.

u6p5jr23k

Ma különösen termelékeny vagyok kérdések terén.

Csinálnék a gyerekeknek egy kifestő/puzzle kombót.
Hirtelen 10mm-es polisztirol akadt a kezembe.
Letöltöttem egy puzzle mintát, azt vektorizáltam, majd Aspire segítségével generáltam kódot. Utána vettem észre, hogy nem lesz jó, mert sokat mart ki a gép. Profile toolpath, 2 mm kukoricamaró, 9 mm fogás.  
Végül Corel-ben a vektorokat szétszedtem puzzle darabokra, azokat térközzel helyeztem el, majd így profile toolpath, outline. Így már jó lett.
A kérdésem az, hogy van erre valami egyszerűbb módszer?

http://hobbycnc.info/pictures/puzzle.jpg" TARGET=_fnew>KÉP

PSoft

"Hirtelen 10mm-es polisztirol akadt a kezembe."

Válassz más anyagot,(pld. vastagabb dekorgumi/hab)aztán... http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%C3%A1k/2W-os%20l%C3%A9zer/Dekorhab_v%C3%A1g%C3%A1s/" TARGET=_fnew>tedd az 1,6W-os alá.:)

adamant

Tiszteletem!

Keresnék egy olyan programot mint az ASPIRE de esztergához kellene esetleg valaki tudna ebben segíteni nekem?  

valami kicsi és egyszerű program kellene  

Előre is köszönöm az ötleteket!

Üdv Adamant  

bznc93pf5

DeskProto esetleg?

bznc93pf5

YouTuben van egy pár oktató film is