Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

Jozs

"van ilyen géped ? kereszt sugaras lézer gravirozáshoz.... "

Nincs ilyen gépem, de arra gondoltam mi sem a cnc gépünkbe töltjük be pl. a képet amit végül viszont szeretnénk látni mondjuk relief formájában vagy egy tükör hátlapján, hanem átgyúrjuk egy-két programmal, míg végül a gépünk számára is érthető kód lesz belőle. Talán ezeknél a 3D ketyeréknél sem egylépcsős a folyamat, hanem van egy program, ami sima 2D állományból valami szabványos 3D -t állít elő. No ez érdekelne engem :-)

000000000

Jó az elgondolásod.  
Pár évvel ezelőtt én is eljutottam eddig a gondolatig. Sőt, azzal is próbálkoztam, hogy az általuk be szkennelt 3D ből készíteni domborművet.  
Egyikkel se jutottam sehová. Pedig több évig foglalkoztam a témával.  
Itt a fórumon is próbáltuk összehozni. Több jó koponya is próbált segíteni. A siker elmaradt.
Remélem te, nagyobb sikerrel jársz. Az, talán nekem is segítene.  

Innen a könyvtáramból le tudod szedni a 3D pontfelhőt. Arról a képeket. A 3D nézegetőt.  
http://cnctar.hobbycnc.hu/Daniba/%C3%9Cvegkocka%20pontfelh%C5%91/  

Ha ebből tudsz domborművet alkotni. Akkor nagyot lépnél előre.
Sikeres próbálkozást.  

svejk

Tavaly karácsonyra kaptunk egy ilyen kockát egy családi fotóról készítve.
Természetesen csak a kocka 3D a kép benne mint egy tükörgravírozás, mélysége talán 1 mm, nem hordoz információt.

000000000

nekem meg van és használható is....
privátba keres meg!

z2a2u8wf

Üdv mindenkinek.

Valaki nem tud SW2014 x64-hez magyarítást?

000000000

Sziasztok , boldog karácsonyt..Segítségeteket szeretném kérni. Keresek egy programot a neve Aspan sehol nem lelek rá. Ha valaki tudna segíteni hálás lennék......Köszönetel

http://cnctar.hobbycnc.hu/B%C3%A9n%C3%A1z%C3%B3k%20k%C3%A9pei/1290606858_aspanp.jpg" border=0>

000000000

egy nc1000 es vezérlésü BIESSE hez kellene

horcsab

5agi4zz4h

Talán ez kellene neked: http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4595579
regizni kell  hogy lásd a torrentlinket.

000000000

igen Secusoft ilyesmi fizetési módra gondoltam. De sajnos a Biesseworks nem jó..az újabbi gépeken van ez a program gyárilag..külső gépről kellene generálni a g kodot és az ASPAN postpocija úgy néztem a fórumokat pont erre van kihegyezve..inkább az oldal maróra kellene kantba rajzoláshoz...de azért köszönöm....és várom az alternatívákat ha van valakinek hasonló régebbi Biesse gépen tapasztalata...Köszönöm

adamant

Hello!

ahogyan nézem a dolgokat szerintem a ASPIRE tudja azt ami neked kellene hozzá  

Üdv Adamant  

000000000

az aspire tud kantba való rajzolást ??mondjuk egy zárhelyet...és tud szerszámkorekciót ?G41 G42?? Nekem van ASPIRE 8 am de eddig nem sikerült ilyesmi ....

bznc93pf5

kant, vagy is élbe fúrást, marást szeretnél derékszöghajtással?

bznc93pf5

r5y7cufaj

Sziasztok!
Autocad-el kapcsolatban kérnék segítséget.
Rajzoltam egy 3d szilárdtestet, szeretném exportálni STL file-ba de ezt a hibaüzenetet kapom:"A szilárdtest nem a pozitív XYZ térnyolcadban helyezkedik el."
Az FKR-t bárhova állítom ,ugyan ez a hiba.
Van ötletetek?
Köszönöm.