Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

u6p5jr23k

Köszönöm a felajánlást!
Azonban nem a munkát szeretném elvégeztetni mással és learatni a babérokat.
Én inkább azt az utat járom, hogy kérdez, utánaolvas, próbálkozik és szenved, majd végül örül :)

000000000

Vagyis nem érdemes vele foglalkozni akár céges szinten sem?Munkahely miatt érdekelne,,amúgy első ránézésre gagyibb az ArtCAM-től...

Jozs

Nicsak, mik nem vannak. Nincs meg véletlenül valakinek a konvertáló program, amivel ezeket csinálják ? ;-)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Jozs/vegyes/2d_3d.jpg" border=0>

hduf42fua

De . Meg van ! Alig vártam ,hogy jelentkezz!!!!

u6p5jr23k

Sziasztok!

Hogyan tudom azt megoldani Aspire-ben, hogy lézer gravír után ki tudjam vágni maróval a kontúrt?

http://hobbycnc.info/pictures/palika.jpg" border=0>

A szöveg és a pajzs belső vonala lézer, a külső pedig 2 mm kukorica maró lenne. 3 mm parafa az alapanyag.

A kérdés az, hogy jó-e így külön kijelölve a vektor, a szerszámhoz. Valamint honnan fogja tudni a júzer, hogy mikor kell szerszámot cserélni?

Köszönöm!

etc77f5nr

A legszélső konturt kell körbemarni. (profile toolpath, outside)

etc77f5nr

Onnan fogja tudni, hogy két gcodeot irsz rá. Az egyik égeti visszamegy nullpontra, majd marót teszel be és kimarod. Gondolom nem esik a laser és a maró egy vonalba ezért maróval is felkell venned a nullpontot ott ahol a lézeré volt.

u6p5jr23k

Köszi, de hogyan?
Külön fájlként, vagy van egyéb megoldás is?
Bocs az értetlenségért...

xkbv3nx0d

van valakinek linkje vectrix aspire 8 letöltéshez?

etc77f5nr

Egy file az égetés és külön másik file a marás.

Béni

A legegyszerűbb, ahogy már javasolták, ha külön kódot generálsz. (Akár külön posztprocesszorral.)
A lézer egytengelyű a maróorsóval? Mert ha nem, akkor figyelj a két technológia közötti  koordináta eltérésre! (Másik nullpont, vagy nullponteltolás alkalmazása javasolt.)

b4nm7gjvr

b4nm7gjvr

u6p5jr23k

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Így (külön fájlként) gondoltam én is a magam eszétől.
Azt gondoltam, hogy esetleg lehet olyan megoldás, hogy egy fájlban van minden. Pl.: A lézer után megáll a program és kiabál a nullpont eltolás és a szerszámcsere miatt. Aztán enter és kész...

Béni

Természetesen lehet úgy is, ha van megfelelő posztprocesszorod.
Ha rendszeresen használnád a vegyes üzemet, akkor készítek neked egyet.